Is matig Feyenoord op weg slechtste aller tijden te worden?

Is matig Feyenoord op weg slechtste aller tijden te worden?

Feyenoord presteert dit seizoen uitermate slecht als regerend kampioen. De achterstand op koploper PSV bedraagt al 26 punten en De Rotterdammers kunnen sinds afgelopen weekend officieel geen kampioen meer worden, maar is het daarmee ook op weg naar de slechtste kampioen aller tijden te worden?


Voetbal International zocht het uit. Qua punten aantal achterstand is Feyenoord momenteel de slechtste, maar dat kan nog veranderen. In 1960 eindigde Sparta 24 punten achter de kampioen. Ook AZ deed het jaar na het kampioenschap het bijzonder slecht en eindigde in 2010 24 punten achter de kampioen. Feyenoord staat nu 26 punten achter en omgerekend in gemiddeld behaalde punten zal dat aan het eind van het seizoen 34 punten zijn.

Door deze berekening blijkt Feyenoord op 55 punten uit te komen en blijft daarmee Sparta voor dat in 1960 eindigde met 48 punten. Sparta eindigde dat jaar als zevende en Feyenoord moet aan de bak om te voorkomen op dezelfde plaats te eindigen. De kans dat Feyenoord de aller slechtste kampioen aller tijden wordt is dus bijzonder klein.

Discussieer mee! 43 reacties

Gast4474124911

Je plaatst een bericht als Gast4474124911