'Nijhuis steekt hand in eigen boezem na zien tv-beelden'

'Nijhuis steekt hand in eigen boezem na zien tv-beelden'

Feyenoord leverde afgelopen zaterdag een wanprestatie om voor de tweede keer dit seizoen te verliezen van NAC Breda. De promovendus won met 2-1, maar de toegekende penalty deed veel stof opwaaien. Scheidsrechter Bas Nijhuis gaf een omstreden penalty op aangeven van zijn assistent.


Nijhuis zelf zag het incident niet, geeft hij toe in gesprek met De Telegraaf. Sadiq Umar gleed door op de voet van Jones die daarna Umar van zich af duwde. “Ik liep al de andere kant op en hoorde opeens in mijn ’oortje’: ’Bas, strafschop! Een duw van Jones!’. Ik had het niet gezien en wist ook niet of het klopte wat ik hoorde. Ik wilde het zeker weten, dus liep ik naar mijn assistent. Die gaf aan wat Jones had gedaan en dus kon ik niet anders dan een penalty toekennen en Jones een gele kaart geven.”

Nijhuis geeft na het zien van de TV beelden toe dat het geen strafschop was. De eerste overtreding was van Umar, maar dat was zijn assistent ontgaan. “Ja, wat moet ik doen? Ik volg op dat moment mijn assistent, omdat ik vertrouwen in hem moet hebben. Maar nu ik de beelden terugzie… Ik zie op beeld dat Umar doorglijdt op de voet van Jones en dat het eigenlijk alleen een reactie is van Jones.”

Nijhuis blijft bezig met de toegekende strafschop aan NAC Breda. “Ja, die strafschop beslist ook nog eens de wedstrijd.”

Discussieer mee! 72 reacties

Gast7823415681

Je plaatst een bericht als Gast7823415681