Zeer opmerkelijke statistieken over bekerwedstrijden Feyenoord

Zeer opmerkelijke statistieken over bekerwedstrijden Feyenoord

Feyenoord kan zich vanavond plaatsen voor de finale van het bekertoernooi. De Rotterdammers hebben een goede track record in eigen huis als het gaat om de KNVB beker. De NOS zette wat feitjes op een rij.


- Feyenoord werd de afgelopen acht jaar niet in eigen stadion uitgeschakeld in de beker. De laatste keer was in 2010 toen Feyenoord, met spelers als André Bahia, Stefan de Vrij, Sekou Cissé en Fedor Smolov, na strafschoppen van Roda JC verloor.

- De laatste keer dat Feyenoord in reguliere speeltijd in de Kuip een bekerwedstrijd verloor, was in de bekerfinale van het seizoen 2009/2010. De KNVB knipte de finale op in twee wedstrijden, waarna Feyenoord de wedstrijd in de Kuip met 1-4 van Ajax verloor.

- Feyenoord speelde alle bekerwedstrijden in de Kuip dit seizoen. ADO Den Haag, AVV Swift, Heracles Almelo en PSV vonden hun Waterloo in het mooiste stadion van Nederland.

- Ook de bekerfinale is in de Kuip. Die wedstrijd kan als Feyenoord zich plaatst de 6e bekerwedstrijd in de Kuip dit seizoen zijn. Als Feyenoord de finale haalt, is het al duidelijk dat dat als uitspelende ploeg is.

Discussieer mee! 12 reacties

Gast8412067695

Je plaatst een bericht als Gast8412067695