Feyenoorder eerlijk: 'De beker mag dat niet verbloemen'

Feyenoorder eerlijk: 'De beker mag dat niet verbloemen'

Feyenoord zag gisteren Steven Berghuis in de rust achterblijven in de kleedkamer met lichte liesklachten. Giovanni van Bronckhorst wilde geen risico nemen met zijn topscorer en liet Jean-Paul Boëtius in de tweede helft aantreden. Feyenoord staat inmiddels 23 punten achter op PSV en heeft alleen met de beker nog uitzicht op een prijs.


“Het is leuk meegenomen als we de beker winnen, maar meer ook niet”, aldus Berghuis na de 1-3 nederlaag in eigen huis tegenover Metro. “Als grote club mogen we eigenlijk niet in zo’n situatie terechtkomen. De beker mag dat niet verbloemen. Die prijs winnen is niet genoeg.”

Berghuis zag gisteren al snel de hoop vervliegen bij hem en zijn medespelers. “Het is broos. Op de trainingen lukt het allemaal wel, maar dan staat er uiteraard weinig druk op. Maar als de wedstrijd eenmaal begonnen is, sluipt het er op de een of andere manier in. Als we voor de zoveelste keer niet voor de juiste oplossing kiezen, wordt het onzekerder en onzekerder. Dan durven we niet meer aan de bal te blijven en worden er alleen nog maar lange kansloze ballen op Nicolai Jørgensen gegeven, waar hij helemaal niets mee kan. Sinds de winterstop hebben we nauwelijks overtuigende wedstrijden gespeeld. Dat mag gewoon niet als je Feyenoord bent. We proberen het elke keer wel weer op te brengen, maar dat is moeilijk.”

Berghuis is eerlijk, omdat er geen kans meer is op de schaal zorgt ervoor dat spelers minder scherp zijn. “Want wij zijn ook mensen. Nu staat er grote druk op de halve bekerfinale tegen Willem II van komende woensdag en misschien is dat het moment dat het beste weer in ons naar boven komt. Want als we dan weten te winnen, is dat natuurlijk wel goed voor ons zelfvertrouwen. Wat dat betreft kunnen we niet wachten op woensdag. Laat maar komen.”

Discussieer mee! 22 reacties

Gast6463471790

Je plaatst een bericht als Gast6463471790