'Elke logica is ver te zoeken bij Feyenoord'

'Elke logica is ver te zoeken bij Feyenoord'

Feyenoord zakt de laatste tijd steeds vaker door de ondergrens. Gisteren werd in Arnhem tegen Vitesse alweer de zesde nederlaag van het seizoen geleden. De Rotterdammers staan op plek vier met een achterstand van 22 punten op PSV dat koploper is in de Eredivisie. Nummer twee Ajax staat 15 punten voor en nummer drie AZ 8 punten.


Het Algemeen Dagblad is duidelijk. ‘Feyenoord maakt er een totale chaos van.’ Een van de steunpilaren van vorig seizoen, Brad Jones, moet tegenwoordig steeds vaker de opbouw starten en laat dat nou een zwak punt van hem zijn. Feyenoord komt er voetballend niet uit en dan gaat de bal steeds vaker terug op Jones die de bal dan maar weer naar voren schiet.

Bij Feyenoord wordt vaak gewezen naar de zware Champions League, maar hoe lang blijven die excuses nog tellen? De blessures van Jeremiah St. Juste, Sam Larsson en Ridgeciano Haps zijn daar niet meer op toe te schrijven. Afgelopen donderdag vierde Feyenoord uitbundig de overwinning op FC Groningen, maar was dat wel gepast? De slechte wedstrijd tegen VVV en de matige eerste helft tegen FC Groningen werd gevolgd door een matige wedstrijd in Arnhem.

Bij Feyenoord is elke logica ver te zoeken. ‘Spits Nicolai Jørgensen, die gisteren als een soort rechtsback opdook om een aanval van Vitesse tot stoppen te brengen. Of Jeremiah St. Juste, de eigenlijke rechtsback, die als een soort linkerspits fungeert en daar de bal knullig verliest. Bij Feyenoord zou het aan een gebrek aan inzet leggen, maar het tegendeel is waar. De spelers doen in hun ijver de meest onlogische dingen. En dat brengt de kampioen in de problemen. De ruimte die Vitesse gisteren kreeg bij dode spelmomenten, dat was bijna absurd. Kijk alleen maar naar St. Juste bij de 1-1 van Guram Kashia.’

Vaak wordt gehoord dat de beker het seizoen kan redden. Steven Berghuis is eerlijk. “Zelfs een eventuele bekerwinst maakt het seizoen niet goed. Wat er nu gebeurt, kunnen we niet los zien van de competitie. Zo ver achter op PSV en telkens als we kunnen inlopen op AZ, op plek drie, doen we het niet'', zegt de aanvaller. “Het is echt heel vervelend aan het worden.''

Discussieer mee! 70 reacties

Gast1525028669

Je plaatst een bericht als Gast1525028669