'Het zou mooi zijn als we die stap kunnen maken'

Giovanni van Bronckhorst is nog steeds koploper met Feyenoord na een krankzinnige slotfase in Utrecht. Feyenoord liet Utrecht op een 3-1 voorsprong komen, doordat het tactisch niet wilde vlotten in de Galgenwaard. ‘Het lag aan de tegenstander, Utrecht speelt met twee snelle spitsen en in balbezit spelen ze 5-3-2. Daar hadden we moeite mee, de keuzes die we moesten maken was niet duidelijk. Het plan was om Rick in de zone te laten, dat ging vorig seizoen goed. Maar we kregen het nu niet voor elkaar.’ Aldus van Bronckhorst tegenover Foxsports. Met name Karsdorp kwam in de eerste helft te zwemmen en daardoor werden de ruimtes groot. Volgens van Bronckhorst ging het kantelen in de verdediging niet goed. ‘Hun backs staan heel hoog en dan moet je kantelen, maar dat ging totaal niet omdat je geen druk naar voren kon geven. In de tweede helft ging het iets beter, maar je geeft twee goals onnodig weg. Maar in de slotfase krijg je gelukkig nog een punt.’ Feyenoord oogt lichtelijk vermoeid de laatste weken. Volgens van Bronckhorst is dat ook logisch. ‘Dat heeft ook te maken met de vele wedstrijden, dat zijn wedstrijden op topniveau. Die Europese wedstrijden werken wel door, maar door de kracht die in dit team zit pak je vandaag nog een punt.’ Feyenoord is nog altijd koploper, maar staat in punten wel gelijk met Ajax. Van Bronckhorst raakt echter niet in paniek. ‘We moeten zelf de wedstrijden blijven winnen en de prijzen worden pas aan het einde verdeelt. Het zou mooi zijn als we die stap kunnen maken.’