Nederland strandt in de halve finale dankzij late treffer van Watkins

Nederland strandt in de halve finale dankzij late treffer van Watkins

125 reacties 125
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Het Nederlands Elftal ligt uit het EK. Na een spannende halve finale met kansen over en weer zit het toernooi erop voor Geertruida en Bijlow. Het winnende doelpunt viel in de 91e minuut, gemaakt door invaller Watkins.

Oranje kwam vroeg op voorsprong dankzij een afstandsschot van Xavi Simons. Na de afgekeurde goal tegen Frankrijk maakte hij vanavond zijn eerste doelpunt voor het Nederlands Elftal. Na een discutabel moment in de zestiende minuut riep de VAR scheidsrechter Felix Zwayer naar het scherm. Dumfries maakte een overtreding op Kane en veroorzaakte daarmee een penalty voor Engeland. Harry Kane ging achter de bal staan en schoot hem tegen de touwen. Bart Verbruggen zat nog in de goede hoek, maar was te laat om de bal uit het doel te houden. 

Nederland kwam nog meerdere malen tot kansen, maar onder andere goalie Pickford hield Engeland op de been. In de 81e minuut werd doelpuntenmaker Harry Kane gewisseld voor Ollie Watkins. Diezelfde Watkins scoorde in de 91e minuut de winnende goal, door vanaf de rechterkant van de zestien de bal in de linker onderhoek te schieten. Het Europese avontuur van 2024 zit er op voor Nederland. 

Lees meer over
Lees ook