'Dat afscheid zorgde een tijd voor een soort afkeer van de club'

Hij is nog steeds pas 30 jaren oud, maar Boy de Jong heeft zijn voetbalcarrière al lang achter zich gelaten. De Jong had een stormachtige ontwikkeling als jeugdspeler van Feyenoord, maar kon dat talent uiteindelijk niet waarmaken. Na omzwervingen bij bijvoorbeeld Excelsior, Telstar en Anderlecht is De Jong nu al enkele jaren terug bij Feyenoord. Niet als speler, maar als keeperstrainer in de Feyenoord Academy. VoetbalZone heeft op haar site een uitgebreid interview met de Voorburger geplaatst.

Pijnlijk afscheid

De Jong kijkt in het interview terug op zijn carrière. Waar leeftijdsgenoten als Nathan Aké en Memphis Depay nu schitteren op het EK in Duitsland, volgt De Jong het toernooi vanaf de bank. Dat De Jong het niet heeft gemaakt, deed hem lang pijn. Ook omdat Feyenoord hem voor zijn gevoel ooit liet vallen, ondanks zijn grote talent. De Jong was gefrustreerd over zijn plotselinge en gedwongen vertrek als speler bij Feyenoord: 'Dat pijnlijke afscheid zorgde een tijd voor nare gevoelens en een soort afkeer van de club. Daar heb ik een tijd meegezeten, maar gelukkig heb ik het los kunnen laten'.

Feyenoord is wat dat betreft ook flink geprofessionaliseerd, zegt de oud-doelman. Er wordt veel meer begeleiding geboden aan (jeugd)spelers en spelers die worden verhuurd. Ook spelers die uitstromen profiteren hiervan. Iets wat vroeger absoluut niet het geval was: 'In mijn tijd was het direct klaar'.

Toch de top halen?

De Jong haalt, ondanks dat hij nog erg jong is voor een trainer, al erg veel plezier uit het begeleiden van keepers. De potentie om zelf een topkeeper te worden is er dan misschien wel niet uitgekomen, De Jong wil anderen graag wel die stap laten maken. En wellicht dat hij zelf ook nog wel eens de top haalt. De ambities zijn er: 'Nu droom ik ervan om een van de beste keepertrainers ter wereld te worden'. Dat avontuur kan De Jong dan toch - via een omweg -  vormgeven bij Feyenoord.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten