'Bullaude uitgespeeld bij Boca en keert terug'

'Bullaude uitgespeeld bij Boca en keert terug'

20 reacties 20
Bron: Twitter.com
Foto: Pro Shots

Ezequiel Bullaude, de 23-jarige Argentijnse middenvelder die dit seizoen op huurbasis bij Boca Juniors speelde, zal binnenkort terugkeren naar Feyenoord. Bullaude, geboren in Maipú, Mendoza, werd niet opgeroepen door trainer Diego Martínez voor de wedstrijd tegen Almirante Brown in de 16e finales van de Copa Argentina, zo is te lezen op de X.com pagina van sportsite TyC. De wedstrijd vindt morgenavond om 21:10 lokale tijd plaats in het Malvinas Argentinas stadion.

Abrupt einde bij Boca Juniors

Het besluit om Bullaude niet op te nemen in de selectie betekent dat zijn tijd bij Boca Juniors vroegtijdig ten einde komt. De Argentijnse club had de optie om hem langer te houden, maar koos ervoor om hem terug te sturen naar zijn club in Nederland. Deze beslissing komt wellicht niet als een verrassing, ondanks dat Bullaude enkele sterke optredens heeft geleverd tijdens zijn tijd in Buenos Aires. Zijn laatste wedstrijd dateert uit april. Ondanks zijn technische vaardigheden en inzicht op het middenveld kon Bullaude geen vaste waarde worden. Bullaude deed mee in 20 wedstrijden sinds zijn overstap en scoorde één goal en gaf ook één assist.

Toekomst bij Feyenoord

Nu Bullaude terugkeert naar Feyenoord is het nog maar de vraag of hij voorkomt in de plannen van de nieuwe trainer. De middenvelder kwam voor een volgens Arne Slot bescheiden bedrag over van Godoy Cruz en kon aanvankelijk moeilijk aarden. Bullaude's ervaring in Argentinië zou wellicht kunnen helpen om zich snel aan te passen met een verse start een nieuwe indruk te maken op trainer Brian Priske.

Lees ook