Verweij: 'Ik zou hem niet zomaar laten gaan'

Er komen steeds meer geluiden dat Calvin Stengs in de belangstelling staat bij het Italiaanse SS Lazio Roma. De ploeg uit Rome ziet in Stengs een vervanger voor de vertrokken Luis Alberto. In de Kick Off-podcast van de Telegraaf laten Valentijn Driessen en Mike Verweij zich uit over deze mogelijke transfer.

De presentator vraag of Feyenoord Stengs van de hand moet doen als ze twaalf miljoen euro voor hem kunnen krijgen. Valentijn Driessen ziet daar wel een mogelijkheid in. “Ze (SS Lazio) hebben die Haji gekocht, maar het is de bedoeling om die langzaam te brengen en dan kan je beter Stengs voor hem hebben”, begint Driessen over de potentiële nieuwe club van Stengs. “Maar als er zo veel geld wordt geboden voor iemand die je relatief goedkoop hebt binnen gehaald, kan ik me voorstellen dat je uit een bedrijfsmatig oogpunt hem verkoopt, maar je moet er niet veel zwakker van worden.” Driessen vindt wel dat de middenvelder iets extra’s toevoegt aan het spel van de Rotterdammers. “Het is al een van de weinig creatieve spelers van Feyenoord die je heel hard nodig had na het vertrek van Kökçü.”

Mike Verweij is het niet eens met Driessen en vindt dat Feyenoord niet zomaar genoegen moet nemen met een bod van twaalf miljoen euro. “Ik vind als je een speler hebt die zo dicht bij het Nederlands elftal aan zit hem nooit voor twaalf miljoen moet laten gaan”, aldus Verweij. “Tegen Gibraltar scoorde die drie keer. Voor hetzelfde geld had Ronald Koeman hem wél opgeroepen als een van de vervangers.” Driessen ontkent dat Stengs op het lijstje van vervangers heeft gestaan bij Koeman. “Mike, er zijn volgens mij twaalf spelers afgevallen bij het Nederlands elftal en hij (Koeman) komt nog steeds niet bij Stengs uit. Hoe dicht zit je er dan tegenaan?” Verweij blijft uiteindelijk volhouden dat Feyenoord wel een hoger bedrag voor Stengs mag verlangen. “Ik vind dat als je een speler als Stengs hebt, hem niet zomaar moet laten gaan.”

Stengs kwam afgelopen zomer over voor een bedrag van zes miljoen euro. De nummer tien van Feyenoord heeft een contract tot en met medio 2027. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten