Dudek ziet kansen voor Polen: 'Oranje maakt zich zorgen over de sfeer binnen hun team'

Morgenmiddag speelt het Nederlands elftal hun eerste wedstrijd op het EK in Duitsland. In het Volksparkstadion in Hamburg neemt Oranje het op tegen Polen, waar onder andere oud-Feyenoorder Sebastian Szymanski speelt. Zijn landgenoot en óók voormalig Feyenoord-speler Jerzy Dudek laat tegenover het Poolse Fakt weten dat Polen niet kansloos is in het duel van morgen.

Volgens Dudek kan niemand een nederlaag tegen Polen voorstellen, maar moeten de tegenstanders wel op twee verschillende dingen letten: het openbreken van de Poolse verdediging en spelhervattingen. Ook erkent Dudek dat de Nederlanders niet veel van Polen verwacht qua kwaliteiten aan de bal. “Deze problemen zijn echter van secundair belang”, concludeert Dudek, die denkt dat de eerste tegenstanders van Polen zich richten op andere problemen. Hiermee doelt Dudek op de blessure van Frenkie de Jong, wat volgens hem negatief is voor de Nederlandse ploeg. “Oranje maakt zich zorgen over de sfeer binnen hun team”.

De oud-Feyenoorder benadrukt dat Polen het duel met Nederland moet zien als de belangrijkste pot van het toernooi en dicht bij hun kwaliteiten moeten blijven: inzetten op spelhervattingen, de tegenaanval en hoog druk proberen te zetten zodat je tegenstanders geen vrij spel geeft. Een punt zou de Pool al tevreden stellen en zet Dudek ook in op een 1-1 gelijkspel. “Ondanks dat mijn collega’s niet optimistisch zijn over de prestaties van onze nationale ploeg, denk ik dat we niet snel zullen opgeven en er een gelijkspel uit kunnen halen”. Verder benadrukt de Pool dat Nederland en Frankrijk gewoon de favorieten zijn van deze groepsfase en dat Polen het moet laten zien in de wedstrijd tegen Oostenrijk op 21 juni.

De wedstrijd Polen-Nederland is morgenmiddag om 15:00 live te zien. Bij Polen ontbreekt sterspeler Robert Lewandowski. Oranje moet het doen zonder Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners. Beiden vielen vlak voor het EK af wegens blessureleed. Ook Brian Brobbey lijkt het duel niet te halen. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten