Geertruida wist knop om te zetten: 'Zij zitten er nog steeds kort op'

Geertruida wist knop om te zetten: 'Zij zitten er nog steeds kort op'

10 reacties 10
Bron: NPO
Foto: VK Sportphoto

Lutsharel Geertruida maakt zich op om zijn eerste EK te spelen namens het Nederlands elftal. De 23-jarige verdediger heeft een goed seizoen achter de rug met Feyenoord en heeft daardoor ook de aandacht van verschillende clubs uit het buitenland getrokken. In het programma Tiki Taka Touzani van de NPO op YouTube komt naar boven wat ervoor zorgde dat Geertruida de volgende stap in zijn voetballoopbaan zette.

Touzani begint het interview met de vraag: “Ik kende jou als Geertruida, maar wie is Lutsha eigenlijk?”. Geertruida is daar duidelijk in: “Gewoon een jongen van Rotterdam-Zuid”. Verder licht de verdediger toe dat hij echt zo rustig is als persoon, als dat hij oogt en dat hij de verleidingen die op zijn pad kwamen als voetballer, naast zich neer wist te leggen. Sterker nog, de verdediger heeft daar zelfs geen moeite voor te hoeven. De vice-aanvoerder zag vele spelers daarvoor wél vallen. “Dat is echt zonde man. Als ze mentaal sterker waren, waren ze echt goed geworden.” Voor de verdediger waren andere dingen belangrijk. “Hard werken en het helpen van andere mensen. Zulke dingen vind ik belangrijk.”

Touzani geeft toe dat hij Geertruida bij zijn doorbraak al een goede speler vond, maar dat de afgelopen anderhalf jaar de nummer van vier van Feyenoord pas écht een topspeler is geworden. “Dat is wel zo”, stemt Geertruida mee in. “Ik heb een andere mindset gekregen. Vroeger was ik iemand die dacht: ach ja. Dat was met alles wel.” Op een gegeven moment zette Geertruida de knop voor zichzelf om in zijn hoofd en bleek alles vanzelf te gaan. “Ik heb ook veel gesprekken met mijn ouders gevoerd”, zegt Geertruida. “Zij zitten er nog steeds kort op”, waarna Touzani de link legt dat Geertruida spitsen het leven zuur maakt in een wedstrijd door er kort op te zitten.

Voor Geertruida begint zondagmiddag om 15:00 het EK echt. Daar neemt de ploeg van bondscoach Ronald Koeman het op tegen Polen in Groep D van het Europese toernooi. Bij Feyenoord heeft Geertruida nog een contract tot en met medio 2025.

Lees ook