'Het moet wel heel bijzonder zijn, wil het die jaren bij Feyenoord gaan overtreffen'

In het Feyenoord Magazine, jaargang 17, editie 4 van seizoen 2023-2024 schrijft niemand minder dan Arne Slot het eerste stuk. Slot, vertrekkend naar Liverpool FC, kijkt terug op drie jaar bij Feyenoord. Hij beschrijft zijn gevoel bij Feyenoord en geeft de supporters de waardering terug, zoals hij die ook ervaren heeft.

Slot vertelt over zijn opdracht: speel leuk voetbal dat de supporters kunnen waarderen en zorg dat de spelers meer waard worden. ‘We mogen wel concluderen dat die doelstellingen bereikt zijn, terwijl we bovendien met de landstitel en KNVB Beker twee schitterende prijzen hebben gewonnen.’ De oefenmeester heeft het als extra mooi ervaren dat de prijzen werden behaald met voetbal waar de supporters gelukkig van werden.

Hoogtepunt

Alles kwam voor hem samen in één wedstrijd: de 6-0 tegen Ajax. De trainer ziet, naast de prijzen, deze wedstrijd als een absoluut hoogtepunt: ‘We waren als team extreem dominant en er was een geweldige interactie tussen spelers en publiek.’ Slot zag, wat velen zagen, dat Ajax pas in de slotfase één keer op doel schoot en het daar ook bij bleef. ‘Voor mijn gevoel hadden we er drie jaar lang aan gewerkt om dat niveau te kunnen bereiken’, schrijft hij.

Waardering

Slot is ook duidelijk waar hij het meest van genoten heeft, de momenten na het fluitsignaal. De succestrainer zegt daarover: ‘Vaak bleef ik dan bewust nog even stilstaan om alles in me op te nemen: hoe spelers elkaar in de armen vlogen en supporters feest vierden.’ Slot wist als tegenstander van Feyenoord al hoe indrukwekkend De Kuip was maar sinds hij bij Feyenoord hoort, ervoer hij pas hoe het écht is.

Slot vindt het bijzonder dat hij elke dag zo de waardering van de supporters en de mensen rondom de club heeft gevoeld. Dit kwam tijdens de laatste thuiswedstrijden tot een climax, toen hij minutenlang werd toegezongen. Voor Slot iets uitzonderlijks.  Slot bedankt in het magazine de mensen van de club, maar ook het hele legioen. Hij eindigt met deze mooie zin: ‘Wie weet komt er ooit een vergelijkbare of een nóg mooiere periode in mijn carrière, maar die moet dan wel héél erg bijzonder zijn wil die de jaren bij Feyenoord gaan overtreffen.’

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten