EK 2024 | Dag 1 | Duitsland walst over Schotland heen

Vandaag vindt de opening van het Europees kampioenschap voetbal plaats. In Duitsland neemt het gastland het vanavond om 21:00 op tegen Schotland. Er kunnen nog geen spelers of oud-spelers van Feyenoord in actie komen. 

Duitsland begint vanavond in eigen land als één van de favorieten aan het Europees kampioenschap. Het land heeft de laatste toernooien ondermaats gepresteerd en ook in aanloop naar het EK was het wisselvallig. Toch is een land als Duitsland, dit keer door de analisten samen met Frankrijk en Engeland, topfavoriet.

Schotland is een land dat nogal onderschat wordt. Het Nederlands elftal heeft het een helft erg lastig gehad tegen de Schotten, die aangemoedigd worden door een groot legioen. Ruim 100.000 Schotten zijn al in Duitsland aanwezig. Schotland plaatste zich in een poule met Spanje, Noorwegen, Georgië en Cyprus met 17 punten als nummer 2 van de poule voor het EK.

Nederlands elftal

Het Nederlands elftal komt pas aankomende zondag in actie. Dan wacht in Wolfsburg Polen als eerste tegenstander. Nederland is neergestreken in Wolfsburg om zich in alle rust te kunnen voorbereiden. 

Programma EK 14-06-2024

21:00 | Duitsland - Schotland 5-1  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten