EK2024 | Dag 19 | Engeland eventuele tegenstander van Oranje

EK2024 | Dag 19 | Engeland eventuele tegenstander van Oranje

17 reacties 17
Bron: FR-Fans.nl
Foto: Pro Shots

Vandaag is de tweede dag van de halve finales. Waar gister Spanje en Frankrijk zich al plaatsten voor de halve finales, mogen vandaag vier andere teams het gaan proberen. De meest aandacht zal vandaag uitgaan naar het Nederlands Elftal, maar ook om 18.00 uur wordt er een kwartfinale gespeeld. Voorafgaand aan het duel van Oranje speelden Engeland en Zwitserland tegen elkaar. Na 120 bloedstollende minuten stond het 1-1, waarna Engeland won na penalty's.

18.00 | Engeland – Zwitserland

In een wedstrijd met kansen aan beide kanten is het uiteindelijk Engeland die doorgaat naar de halve finale. Eén van de favorieten van dit EK was uiteindelijk sterk genoeg voor underdog Zwitserland. De ploeg die de finale van het vorige EK verloor via strafschoppen, heeft nu na een 1-1 gelijkspel gewonnen via strafschoppen. Engeland wist alle penalty's te benutten, en won de serie met 5-3. Mocht Nederland winnen van Turkije, is Engeland de tegenstander in de halve finale.

21.00 | Nederland – Turkije

Heel Nederland zal afstemmen op de televisie of radio om te kijken of ‘ons Oranje’ na Roemenië ook de Turken kan verslaan. Na een wisselvallige groepsfase liet Nederland dinsdag tegen de Roemenen beter spel zien. Hoe zal dat vandaag gaan tegen Turkije, die met twee schorsingen echt uit een ander vaatje moeten gaan tappen. Zoals bekend is één van die schorsingen oud-Feyenoorder en kampioen Orkun Kökçü. Of we Feyenoorders gaan zien vandaag, zal nog moeten blijken.

Lees ook