OFFICIEEL | Brian Priske nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord

OFFICIEEL | Brian Priske nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord

29 reacties 29
Bron: Feyenoord.nl
Foto: Pro Shots

Brian Priske is de nieuwe hoofdtrainer van Feyenoord, zo meldt Feyenoord op X. De afgelopen dagen zat dit nieuws er al aan te komen, maar de Rotterdammers melden het nu ook.

Priske volgt daarmee Arne Slot op. De Deense trainer komt over van Sparta Praag en heeft een contract van drie jaar. Dat betekent dat de 47-jarige oefenmeester tot media 2027 vast ligt. De trainer kende een aantal successen in de Tsjechische hoodstad. In 2022-2023 pakte hij in zijn eerste jaar meteen de landstitel. Deze landstitel heeft lang op zich laten wachten voor Sparta Praag, namelijk negen jaar. Dit seizoen pakte Priske opnieuw de titel en wist hij ook de nationale beker te veroveren.

Priske spreekt Nederlands, een pré volgens velen. De Deen speelde voor RC Genk en Club Brugge in België. Later keerde hij als trainer terug naar onze zuiderburen om daar hoofdtrainer te worden van Antwerp FC. Hier werd Priske na een jaar vervangen door Mark van Bommel.

Priske is de eerste buitenlandse trainer van Feyenoord sinds 33 jaar. In 1991 stond de Zweedse Gunder Bengtsson aan het roer in Rotterdam. Priske kan meteen gaan nadenken over zijn selectie, ook al komt hij officieel pas vanaf 1 juli in actie. In de komende tijd zal duidelijk worden welke spelers komen en welke spelers zullen vertrekken.

Lees ook