Bijzondere oud-Feyenoorder: 'Groot risico voor mijn persoonlijke en professionele toekomst'

Bijzondere oud-Feyenoorder: 'Groot risico voor mijn persoonlijke en professionele toekomst'

4 reacties 4
Bron: Twitter.com
Foto: Pro Shots

Renato Tapia, voormalig middenvelder van Feyenoord en momenteel speler bij Celta de Vigo, heeft aangegeven dat hij niet zal deelnemen aan de aankomende Copa América. De Peruaanse international wil zich volledig richten op zijn eigen carrière en gezondheid. Daarbij speelt ook een mogelijke transfer, naar een andere club in La Liga. 

Tapia’s beslissing om het toernooi over te slaan heeft hij toegelicht op zijn persoonlijke pagina op X.com(voormalig Twitter) en komt voort uit de wens om beschikbaar te blijven voor onderhandelingen en medische keuringen zo is te lezen. Door af te zien van de Copa América hoopt hij zijn transfer te bespoedigen en zijn carrière een nieuwe impuls te geven. 

Bijzondere Beslissing van Tapia

Renato Tapia, die van 2016 tot 2020 voor Feyenoord speelde, staat bekend om zijn robuuste speelstijl en veelzijdigheid op het middenveld. Bij Celta de Vigo heeft hij zich verder ontwikkeld en is hij uitgegroeid tot een belangrijke speler. De keuze om de Copa América te missen, onderstreept zijn ambitie om een nieuwe stap te zetten in zijn carrière. Girona, de beoogde nieuwe bestemming, ziet in Tapia een versterking voor hun middenveld en een belangrijke aanwinst voor de toekomst. Bijkomend voordeel voor de Champions League deelnemer is dat Tapia net als zijn vertrek bij Feyenoord deze zomer transfervrij de deur uit loopt bij Celta de Vigo.

 

Lees ook