De Leeuw: 'Alles wat je bij Feyenoord doet, lekt uit'

De Leeuw: 'Alles wat je bij Feyenoord doet, lekt uit'

22 reacties 22
Bron: Rijnmond.nl
Foto: FR-Fans.nl

In Geluid van Zuid de podcast van FC Rijnmond Podcast, dat onderdeel is van Radio Rijnmond, is de directrice van Stadion De Kuip, Lilian de Leeuw, te gast. De Leeuw heeft het onder andere over de band met Feyenoord enhet stoppen van de concerten in De Kuip.


‘We hebben er natuurlijk allemaal mooie ervaringen mee’, trapt De Leeuw af in Geluid van Zuid, die onder andere terug te luisteren is op Spotify. De Leeuw denkt terug aan de concerten die gehouden zijn in het stadion. Maar De Leeuw wijst ook op de logistieke uitdagingen die er bij komen kijken. Zo moet er volgens de directrice twee weken van tevoren worden opgebouwd en na een concert moet de gehele grasmat vervangen worden. ‘Je kan dus een maand lang niet voetballen’, aldus De Leeuw. En volgens de Venue Director staat juist het voetbal op de eerste plaats, met de steeds drukker wordende voetbalkalender.

‘Alles wat je bij Feyenoord doet, lekt uit’, vertelt De Leeuw. Ze probeert zo ver mogelijk in de toekomst te kijken, zo’n 30 jaar vooruit. Zo wordt er gekeken naar mogelijkheden om geld te verdienen en ook door het niet meer organiseren van concerten wordt geld verdiend. De geluidsrechten rond een popconcert worden weggeven waar dan ook weer geld mee wordt verdiend.

Ook is er een fragment te horen van algemeen directeur Dennis te Kloese waarin hij laat weten niet blij te zijn met de communicatie van De Kuip over het stoppen van de concerten. Hier is De Leeuw duidelijk over: ‘In een goed huwelijk ben je het niet altijd met elkaar eens.’

Lees ook