Minteh: 'Ik vind dat je dat moet belonen'

Minteh: 'Ik vind dat je dat moet belonen'

10 reacties 10
Bron: YouTube
Foto: Pro Shots

Eén van de smaakmakers bij Feyenoord dit seizoen is zonder meer de jonge vleugelaanvaller Yankuba Minteh. De 19-jarige huurling van Newcastle United speelde in totaal 39 wedstrijden, waarin hij 11 keer wist te scoren en 5 assists leverde. Een aanzienlijke bijdrage voor de jonge international van Gambia.

In een interview met Feyenoord TV, dat terug te zien is op het officiële Youtube-kanaal  van de club, blikt de Gambiaan terug op het afgelopen seizoen.

'Ik denk dat dit een goed seizoen was', begint Minteh aan het interview. 'Het begin was een beetje zwaar voor mij, omdat ik de speelstijl niet gewend was', vertelt de vleugelaanvaller, die daarbij aangeeft veel steun te hebben gekregen binnen de spelersgroep van Feyenoord.'

De verwachting die Minteh bij zijn aanstelling bij Feyenoord had is dat hij kampioen zou gaan worden met Feyenoord. 'Maar dat liep niet volgens het plan', vervolgt Minteh, die ondanks het missen van het kampioenschap aangeeft trots te zijn op hem en het team dat de TOTO KNVB beker wél werd gewonnen. Voor hem persoonlijk een belangrijke prijs omdat hij in Nederland grote stappen verwachtte te maken, die hem in zijn ontwikkeling richting het hogere niveau konden helpen. 'Ik dank God dat ik hier iets heb bereikt en dat ik mij hier goed heb ontwikkeld', aldus de huurling van Newcastle United.

Waar Minteh door verrast was bij Feyenoord? De jonge vleugelaanvaller geeft aan dat hij niet had verwacht dat Feyenoord met zo'n hoge druk voetbalde. Wel een speelstijl die hem persoonlijk aanspreekt, ook al had hij in het begin moeite met zichzelf juist positioneren op het veld. 

Zijn debuut tegen Fortuna Sittard was volgens hem lastig, omdat de Limburgers een stugge tegenstander waren die evenals Feyenoord hoge druk zetten. 'Al met al een goed debuut'.

Het eerste doelpunt in het shirt van Feyenoord scoorde Minteh uit tegen FC Utrecht, een mooi uitgespeelde actie, na een geweldige voorzet van Lingr. 'Ik heb veel vertrouwen en daarom deed ik het.'

Yankuba Minteh legt ook uit waarom hij vaak heel uitbundig juicht met de supporters nadat hij een doelpunt heeft gemaakt. 'De manier hoe zij ons supporten is echt geweldig. Ze geven echt alles en ik vind dat je dat moet belonen met het samen vieren van doelpunten, omdat ze er altijd zijn voor ons.'

Spelers waar Minteh het beste mee kan vinden zijn Igor Paixão en Quinten Timber, maar ook met de rest van de selectie. 'Het zijn geweldige teamgenoten', zegt Minteh.

Tot slot geeft de Gambiaan aan niet te weten wat de toekomst gaat brengen, of hij bij Feyenoord blijft, teruggaat naar Newcastle United of ergens anders wordt verhuurd, maar wel dat hij ontzettend trots is dat hij dit seizoen bij Feyenoord mocht voetballen en een speciale band te hebben mogen ontwikkelen met de supporters van Feyenoord.

Lees ook