Koeman duidelijk: 'Omdat ik anderen beter vind'

Feyenoord heeft het seizoen afgesloten met 84 punten. In vrijwel ieder normaal seizoen zou dat genoeg zijn voor een kampioenschap. Ware het niet dat PSV een nog beter seizoen draaide. De goede prestaties van Feyenoord zouden normaliter hebben geleid tot vijf internationals volgens Ronald Koeman, zo geeft de bondscoach aan in Veronica Offside uitgezonden op Veronica.

De bondscoach heeft onlangs zijn voorlopige selectie bekend gemaakt waarvan er nog vier namen zullen afvallen. Wie er in ieder geval niet bij zitten vanwege blessures zijn Quilindschy Hartman en Mats Wieffer. Justin Bijlow, Quinten Timber en Lutsharel Geertruida zitten wel bij de voorlopige selectie. Jan Boskamp is tevreden over de geselecteerde spelers: "Degene die er bij kunnen zitten zitten er bij, Hartman en Wieffer zijn geblesseerd. Alleen Stengs had ik wellicht nog verwacht." Koeman wordt gevraagd waarom Stengs er niet bij zit en is daar duidelijk over: "Omdat ik anderen beter vind."

Koeman, zelf coach van Everton en Southampton in het verleden is benieuwd naar Slot in Liverpool en voorspelt een zware kluif: "Het wordt een groot jasje wat hij aan gaat doen." Jan Boskamp wil weten of de voormalig Feyenoordcoach ook in Engeland een effectieve aanpak heeft: "Ik ben benieuwd of hij hetzelfde voetbal gaat spelen daar, dat weet ik nog niet." Koeman vindt wel dat Slot naar een mooie club gaat: "Geweldig stadion, geweldige club"

Door het vertrek van Jürgen Klopp kwam er een plek vrij in Liverpool FC. Met het vertrek van Klopp gaat ook Pepijn Lijnders elders aan de slag. Wim Kieft moest lachen om het afscheidsinterview van de assistent: "Ik vind het ook wel hilarisch dat een huilende Pepijn Lijnders een interview gaf waarin hij aangaf dat hij het allemaal samen heeft gedaan met Klopp. Nou alle verantwoordelijkheid ligt gewoon bij de hoofdcoach hoor."

Vertrek Hulshoff

Bij het Nederlands Elftal zal Sipke Hulshoff niet meegaan naar het EK in Duitsland als assistent. De rechterhand van Slot gaat mee naar Liverpool en wordt vervangen door Lodeweges. Koeman zegt over het vertrek van zijn assistent: "Ik denk dat hij ook heel belangrijk is geweest voor Arne Slot in de staf en dat was hij bij mij in Oranje ook." Wat Hulshoff nu zo goed maakt zegt Koeman: "Heeft vernieuwende oefenstof, hoe hij naar voetbal kijkt en van een generatie jonger dan ik. Daar kun je dan van leren." Hulshoff heeft volgens de bondscoach met zijn trainingsvormen de manier van voetballen van Feyenoord mede mogelijk gemaakt: "Zoals Feyenoord speelt is volgens zijn manier van denken en dat is perfect voor Arne Slot, want het is niet voor niets dat hij de kans krijgt in Liverpool."

Nieuwe trainer in Rotterdam

Feyenoord kijkt naar verluidt naar meerdere namen als opvolger voor Arne Slot. De naam van Nuri Sahin komt ook bij Veronica Offside voorbij. De jonge assistent van Dortmund zou bij het profiel van Feyenoord passen. Over het aanstellen van een jonge trainer zegt Koeman: "Waarom niet? Ze zullen gewoon gescout zijn toch. Ik zou Pusic voor Feyenoord geen slechte keuze vinden." Ook Ajax is op zoek naar een nieuwe coach en lijkt in eenzelfde profiel geïnteresseerd met Farioli, Kieft voorspelt dat dit bij Feyenoord beter kan dan in Amsterdam: "Ik heb wel het idee dat je bij Feyenoord iets meer krediet hebt als trainer." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten