Optimistische Wålemark: 'Dat is een geweldig gevoel'

Patrik Wålemark, de talentvolle Zweedse speler van Feyenoord, heeft een bewogen seizoen achter de rug. Na een succesvolle start van het kampioensseizoen, waarin hij de eerste goal van de jaargang scoorde, werd zijn seizoen overschaduwd door aanhoudend blessureleed. Dit hield aan tot het begin van dit seizoen, waarna hij werd uitgeleend aan SC Heerenveen om weer volledig fit te worden. Rijnmond sprak met de aanvaller na de wedstrijd Sparta-Heerenveen.

Terugblik op een moeilijke periode

Wålemark kijkt gemengd terug op zijn herstelperiode: "Ik heb veel terugslagen gehad tijdens mijn herstelperiode. Dat hoop ik nu wel achter me gelaten te hebben." Ondanks de uitdagingen voelt hij zich nu beter dan ooit. "Maar nu voel ik me eindelijk weer normaal, dat is een geweldig gevoel. Ik ben ook heel dankbaar naar de club," aldus de jonge Zweed.

Zijn tijd bij SC Heerenveen heeft hem geholpen zijn oude niveau weer te benaderen. "Het is heerlijk om weer richting mijn oude niveau te gaan, maar nu eerst even vakantie," zei Wålemark met een glimlach. Na de zomer keert hij terug naar Feyenoord, waar hij hoopt een frisse start te maken met een vernieuwd team. "Na de zomer gaan we er weer tegenaan bij Feyenoord, er zullen flink wat nieuwe gezichten zijn. Dus we gaan het zien."

Blik op de toekomst

Gedurende zijn tijd bij SC Heerenveen heeft Wålemark regelmatig contact gehad met Feyenoord. "Ja, wel wat contact, voornamelijk om even te vragen of alles in orde was," legde hij uit. Hij blijft positief en gefocust op zijn eigen ontwikkeling. "Voor mezelf, ik neem het leven gewoon zoals het komt, per dag. En dan zien we wel wat er gaat gebeuren. Ik ben elke dag keihard aan het werk om mezelf te verbeteren."

Wålemark heeft ook vertrouwen in de nieuwe trainer van sc Heerenveen, Robin van Persie. De nieuwe coach werkte samen met Wálemark bij Feyenoord toen hij zich ontfermde over de aanvallers. Over Van Persie zegt Wålemark "De nieuwe trainer is goed voor de club." Of de Zweedse rechtsbuiten er daarom nog een jaar aan vastplakt in Heerenveen weet hij nog niet. "Ik weet nog niet hoe het volgend jaar gaat zijn, maar ik blijf mezelf verbeteren en dan zien we wel wat er gaat gebeuren."  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten