Aderlating voor Oranje: 'Filosofie werd mede door hem vormgegeven'

Aderlating voor Oranje: 'Filosofie werd mede door hem vormgegeven'

10 reacties 10
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft de laatste wedstrijd van het seizoen overtuigend gewonnen, ondanks een groot aantal blessures in de selectie. Het elftal van Arne Slot toonde veerkracht en gaf hun trainer een waardig afscheid. Met 84 punten eindigde Feyenoord net onder het puntenrecord, wat getuigt van een uitstekend seizoen.

In de NOS Voetbalpodcast van de NPO werd uitgebreid stilgestaan bij de wedstrijd, het seizoen van Feyenoord, en het aanstaande vertrek van Arne Slot en assistent-trainer Sipke Hulshoff. Het duo vertrekt na een indrukwekkende periode bij de club, waarin ze veel lof hebben ontvangen voor hun werk.

Arne Slot's afscheid en eerbetoon van Jürgen Klopp

Arno Vermeulen vatte het treffend samen: "Daar is natuurlijk al van alles prachtigs over gezegd en geschreven, daar kunnen wij niks meer aan toevoegen." Jeroen Grueter voegde eraan toe dat Jürgen Klopp, manager van Liverpool, een bijzonder gebaar maakte door de rode loper uit te rollen voor Arne Slot. "Wat een eer dat de grote Jürgen Klopp Arne Slot op Anfield welkom heet. Hij had het niet hoeven doen, maar hij doet het wel. Het is zo'n fantastische club om voor te werken, lijkt mij. Ook met die supporters en alles eromheen, dan hoop je dat iemand dat in stand houdt. Ik denk dat dat er ook wel achter zit bij Klopp."

Klopp's gebaar wordt gezien als een groot compliment aan Slot, en benadrukt de waardering die hij internationaal geniet. Grueter meent dat Klopp's actie ook voortkomt uit een wens om de cultuur en passie binnen Liverpool te behouden, iets wat Slot bij Feyenoord ook sterk heeft weten te doen.

Vertrek van Sipke Hulshoff bij Oranje

Jan Roelfs en Jeroen Grueter bespraken ook het vertrek van assistent-trainer Sipke Hulshoff bij Oranje, die met Arne Slot bij Liverpool aan de slag gaat. Roelfs noemde dit een "aderlating voor Koeman," en Grueter was het daarmee eens. "Als je bij de trainingen aanwezig bent geweest en dat zijn wij regelmatig, dan heb je kunnen zien hoeveel van het veldwerk door Sipke Hulshoff werd gedaan. De filosofie werd mede door hem vormgegeven en hij had een hele vooruitstrevende manier van training geven."

Dwight Lodeweges zal Sipke Hulshoff vervangen bij het Nederlands Elftal, maar de impact van Hulshoff's vertrek zal zeker voelbaar zijn.

Een veelbelovende toekomst

Feyenoord kan terugkijken op een sterk seizoen, ondanks dat ze het puntenrecord net niet hebben verbroken. Met een waardig afscheid van Arne Slot en Sipke Hulshoff staat de club voor nieuwe uitdagingen, maar ook voor nieuwe kansen. De fans en de club zelf kunnen trots zijn op wat er is bereikt, en kijken vol vertrouwen uit naar de toekomst.

Lees ook