'Dan ga je alle oude problemen weer aan de oppervlakte zien'

'Dan ga je alle oude problemen weer aan de oppervlakte zien'

9 reacties 9
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelt in de nationale competitie niet meer om de prijzen. Met een tweede plaats is wel Champions League voetbal veilig gesteld. Na de Conference League finale, het kampioenschap en de beker eindigt de periode Slot. De club staat er op elk vlak vele malen beter voor dan drie jaar geleden.

In de NOS Voetbalpodcast van de NPO wordt het seizoen van Feyenoord besproken en daarbij het aanstaande vertrek van Arne Slot. "Dat is helemaal in kannen en kruiken en dat wordt na de competitie gewoon bekendgemaakt." Zo begint Jeroen Grueter. Of de heldenstatus van Slot resulteert in een standbeeld zegt Grueter: "Een standbeeld, weet ik niet, er staat er eentje, van Coen Moulijn, maar die staat wel wat hoger in de pikorde." De commentator is wel zeer lovend over de periode van Arne Slot bij Feyenoord. "Arne Slot heeft daar in duizend dagen zo ongelofelijk veel veranderd. Hij heeft Feyenoord niet alleen veel beter laten voetballen maar ook een mate van professionaliteit op gang gebracht, de hele manier van denken en werken. Feyenoord heeft structureel de aansluiting gevonden bij de top."

Visie als fundament of kaartenhuis?

Grueter denkt dat ook dat de opvolging van Slot binnen de gestelde kaders niet al te veel problemen moet opleveren: "De visie is er en daar wordt op voortgebouwd, dus er staat heel veel meer dan voor Arne Slot kwam." Arman Avsaroglu, gaat daar niet in mee: "Hier geloof ik echt niet in. Als Slot gaat, stort het als een kaartenhuis in elkaar. De rol van de trainer is zó doorslaggevend. Als je daar een andere trainer en het niet werkt, dan ga je alle oude problemen weer aan de oppervlakte zien."

Gespreksleider Jeroen Stekelenburg  denkt dat Avsaroglu te stellig is: "Is er niet een grotere kans dat ze een goede keus maken als trainer, zeker gezien de algemeen directeur die daar zit die al vaker goede keuzes heeft gemaakt?" De commentator is niet van zijn stuk te brengen en voorspelt één grote teloorgang in Rotterdam Zuid: "Je kan niet zo makkelijk goede keuzes maken als je net uit de beste Nederlandse trainer van de afgelopen jaren komt. Dan is elke keuze die je daarna maakt gewoon minder dan je had. Dat kan dus verkeerd uitpakken."

Verwachtingspatroon bijstellen

Zijn collega Jeroen Elshoff denkt ook dat Arman Avsaroglu veel te dramatisch is over de opvolging van Arne Slot: "Kaartenhuis en alle problemen die daarbij horen, dat kan bijna niet Arman. Ook gezien de financiële daadkracht die ze vanwege afgelopen jaren hebben. Er komt Champions League aan. Er zit wel wat tussen niet hetzelfde presteren als vorig jaar en een kaartenhuis. Je zal alleen het verwachtingspatroon iets moeten bijstellen, omdat je zo'n goede trainer had. Je kan gewoon als Feyenoord, maar ook als PSV of Ajax, niet elk jaar hetzelfde laten zien."

Lees ook