'Oude bekende op lijst mogelijke trainers'

'Oude bekende op lijst mogelijke trainers'

58 reacties 58
Bron: Vi.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord is op zoek naar 'de best mogelijke opvolger' voor Arne Slot, die naar Liverpool vertrekt. Een interessante kandidaat wordt vanuit Turkije genoemd: Nuri Sahin. De keuze voor een nieuwe trainer blijft complex; zal het een kopie van Slot zijn, of iemand met een geheel andere visie? Martijn Krabbendam van Voetbal International laat in zijn visie op VI.nl zijn licht schijnen op de trainerskwestie.

Dennis te Kloese, zowel algemeen als technisch directeur van Feyenoord, is gefocust op het vinden van 'de best mogelijke' kandidaat. "De hoofdtrainer is de belangrijkste man binnen de club," erkent hij, "daarom nemen we de komende weken onze tijd." Intern is de lijst met kanshebbers geslonken. Namen zoals Marino Pusic, die hoge ogen gooide na succes bij Shakhtar Donetsk en FC Twente, en Dick Schreuder, bekend om zijn avontuurlijke en energieke aanpak, zijn al besproken.

Nuri Sahin volgende op de lijst?

Wie volgens Krabbendam ook op de lijst is verschenen is Nuri Sahin, een naam die zowel in Turkije als op sociale media circuleert. Sahin maakte snel de overstap van speler naar hoofdtrainer bij Antalyaspor en heeft bewezen zowel tactisch sterk als innovatief te zijn. "Ik werd verliefd op het tactiekbord," deelde hij eerder dit jaar. Nuri Sahin, nog altijd pas 35 jaar speelde in het seizoen 2007-2008 voor de Rotterdammers en werd snel een publiekslieveling. Momenteel is Sahin assistent bij Borussia Dortmund, met die club staat hij in de finale van de Champions League.

Topclubervaring

Sahin heeft indruk gemaakt op velen, waaronder zijn assistent Alfons Groenendijk. "Die man is 24 uur per dag met het spel bezig," zei Groenendijk, die Sahin prijst om zijn tactische scherpzinnigheid en de potentie om een toptrainer te worden. Met ervaringen bij topclubs en onder toptrainers zoals Jürgen Klopp en José Mourinho, brengt Sahin een naast voldoende kennis een frisse benadering, die mogelijk perfect aansluit bij de ambities van Feyenoord in de Champions League.

Lees ook