UITGELICHT | Stengs neemt Feyenoord bij de hand

Feyenoord trad gisteren in Nijmegen tegen N.E.C. aan met lang niet het vaste eerste elftal. Wel Calvin Stengs stond in de basis en de middenvelder nam de ploeg volgens de statistieken bij de hand. Met het Europees Kampioenschap in aantocht kan zijn seizoen nog een mooi toetje krijgen.

Zeker in aanvallend opzicht was Stengs erg belangrijk en maakte hij weinig fouten. In de statistieken van Fotmob.com blijkt vooral zijn nauwkeurigheid in schoten en dieptepasses. Hij schoot twee keer op goal, beide ballen gingen tussen de palen en één werd zelfs een doelpunt. Hij gaf drie dieptepasses en die kwamen alle drie aan. Hij gaf vier voorzetten het zestienmetergebied in en daarvan kwam er twee aan.

Verdedigende taak

Maar ook verdedigend stond Stengs zijn mannetje. De vaak als fragiel weggezette middenvelder won meer dan de helft van zijn duels. Op de grond ging hij er zeven aan, vier daarvan won hij. Een keer kwam hij in een luchtduel en die sloot hij ook winnend af. Met het oog op het aankomende Europees Kampioenschap een erg prettige bijkomstigheid voor hem zelf.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten