Slot: 'Die is er zondag gewoon bij'

Feyenoord speelt komende zondag de competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Voor de Rotterdammers staat er eigenlijk niet veel meer op het spel. Vorige week donderdag werd de tweede plek definitief veilig gesteld, en de verwachting is, is dat PSV zondagmiddag al kampioen zal gaan worden van Nederland.

Ondanks dat de persconferentie van vrijdagmiddag vooral ging over de situatie rondom de eventuele overstap van Arne Slot naar Liverpool FC, werd er ook nog iets gevraagd over de beschikbaarheid van spelers voor komende zondag. Feyenoord maakte vrijdagmiddag via de website bekend dat Mats Wieffer dit seizoen niet meer in actie komt voor de Rotterdammers. De middenvelder heeft last van een bovenbeenblessure.

Igor Paixão was gisteren weer aanwezig op de training, zo meldde Dennis van Eersel van Rijnmond op X. De aanvaller was afwezig in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles, maar lijkt zondagavond tegen PEC Zwolle weer te kunnen starten.

Gernot Trauner miste wel de openbare training van donderdag. De verdediger is echter niet geblesseerd. 'Gernot heeft vandaag gewoon mee getraind hoor', aldus Slot tijdens de persconferentie die werd uitgezonden door Feyenoord ONE. 'Bij Gernot is het zo dat wij er altijd voor kiezen, zoals we met alle spelers doen, om zo ideaal mogelijk een lead up te geven naar de wedstrijd. In zijn geval is het altijd erg prettig dat hij drie dagen voor de wedstrijd vrij is. Dus vandaar dat hij woensdag wel getraind heeft, donderdag niet, vandaag wel en morgen ook. Die is er zondag gewoon bij.'

Het zou zo maar kunnen dat Trauner zondag in de basis start. De verdediger begon ook tegen Go Ahead Eagles in de basis. Trauner zou eventueel het EK voetbal nog kunnen halen. Daarvoor moet hij zich in de kijker spelen van de bondscoach van Oostenrijk.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten