'Dát is echt de grootste fout die trainers maken'

De Eredivisie gaat één van de beste trainers van dit moment verliezen. Arne Slot lijkt de nieuwe trainer te worden van Liverpool FC. Marco van Basten gaat met smart naar Liverpool kijken: "Ik ben heel benieuwd want ik denk dat hij nog wel eens van heel goede invloed kan zijn op Van Dijk. Want als ik zie wat de spelers bij Feyenoord voetballend en opbouwend allemaal goed doen, ook organisatorisch, dan denk ik dat hij daar zijn voordeel mee kan doen."

Rafael van der Vaart gaat er in Rondo op Ziggo Sport nog niet van uit dat Arne Slot een succes wordt in de Premier League: "Feyenoord is wel van een andere orde dan Liverpool toch?" Onder Jurgen Klopp werd Liverpool na 30 jaar kampioen van Engeland. In negen jaar Klopp werd ook één FA Cup en een Champions League gewonnen. Van Basten heeft hoge verwachtingen van Slot: "Nou ik denk dat als hij daar een tijdje zit dat hij meer kan bereiken dan Klopp hoor, daar ben ik van overtuigd."

Volgens Youri Mulder valt of staat alles bij de hoeveelheid tijd die de trainer gaat krijgen van de clubleiding: "De vraag is natuurlijk: Hoeveel tijd krijgt hij. Wat gaan ze van hem verwachten. Dat kreeg Klopp wel want negen jaar Klopp, Ga dat maar eens opvolgen." De speelwijze van Feyenoord kan nog maar eens op complimenten rekenen van Van Basten: "Ik heb de afgelopen jaren liever naar Feyenoord gekeken dan naar Ajax en ik denk dat hij dat bij Liverpool ook voor elkaar krijgt."

Onder andere Lutsharel Geertruida wordt met een transfer in verband gebracht. Volgens geruchten kan Geertruida wellicht met de trainer naar Liverpool mee, een slechte zaak zo denkt Van der Vaart. Hij moet helemaal geen spelers meenemen. Dát is echt de grootste fout die trainers maken. Spelers meenemen moet je niet doen of hij moet zo uitzonderlijk goed zijn. Dat is bijvoorbeeld Geertruida niet, die is niet beter dan Alexander Arnold of Joe Gomez. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten