Advocaat verbaast zich: 'Je hoort niemand over hem'

Advocaat verbaast zich: 'Je hoort niemand over hem'

32 reacties 32
Foto: Pro Shots

Feyenoord is na drie jaar onder Slot een andere club geworden. De trainer heeft een kampioenschap en een beker mogen vieren. Daarnaast was er een Europese finale die jammerlijk verloren werd. Onder zijn bewind waren er nimmer negatieve geluiden vanuit de spelersgroep. 

Volgens Wesley Sneijder heeft Arne Slot alle kwaliteiten om een toptrainer te zijn in het internationale voetbal: "Een goede coach en een fijne kerel zegt ook Klopp, dat lijkt me ook belangrijk. Hij kan een groep voor zich winnen." Johan Boskamp beaamt de woorden van Sneijder: "Arne gaat ook goed met zijn spelers om dat doet hij heel goed." Sneijder denkt dat Slot de overstap zelf heeft afgedwongen: "Slot maakt ook spelers individueel beter, dus hij heeft echt zelf verdiend hoor."

De voormalig middenvelder van onder andere Real Madrid waarschuwt zijn landgenoot voor het halen van te veel Nederlandse spelers: "Daar zou ik mee oppassen. Met te veel Nederlanders halen. Ik heb bij Real Madrid meegemaakt dat je dan groepjes krijgt, maakt niet uit hoe vaak je daar over opmerkingen over krijgt."

Boskamp in de media

Eerder deze week ging Boskamp een gesprek met Het Belang van Limburg daarin lichtte hij de situatie ook al toe. Boskamp benadrukte dat, volgens zijn bronnen, Feyenoord de voorkeur geeft aan een Nederlandse trainer, maar onthulde ook dat er één buitenlandse naam circuleert binnen de clubkringen van Rotterdam-Zuid: Brian Priske. Daar wordt Boskamp naar gevraagd in het programma Veronica Offside, uitgezonden op Veronica.

De Deense Priske is momenteel coach van Sparta Praag en op koers voor zijn tweede opeenvolgende titel in Tsjechië. Volgens Boskamp wordt de coach als een serieuze kandidaat beschouwd. Dit ondanks de, volgens Boskamp, voorkeur van Feyenoord voor een Nederlandse coach. Andere namen zoals Hein Vanhaezebrouck en Mark van Bommel werden ook genoemd, maar Boskamp gelooft niet dat zij serieuze opties zijn. Hij merkte op dat Vanhaezebrouck waarschijnlijk geen kans maakt en dat Van Bommel nog onder contract staat bij Antwerp.

Giovanni van Bronckhorst?

Wesley Sneijder komt met één van de meest prijswinnende trainer van Feyenoord: "Ik vind dat ze Van Bronckhorst moeten nemen." Dick Advocaat, zelf ook trainer van Feyenoord, is het gek dat één naam bijna nergens genoemd wordt: "Weet je welke naam ik helemaal nergens hoor is Pastoor. Die is net zo eigenwijs als Arne Slot. Die laat zich ook niet uitspelen door spelers of journalisten. Die weet echt wel wat hij zegt. Ik denk dat die jongen uitermate geschikt is, maar je hoort niemand over hem."

De heren raken vervolgens in een discussie verzeild welke spelers van Feyenoord kunnen aanhaken bij Liverpool of zelfs naar een hoger niveau kunnen brengen. Volgens Sneijder moet Timber die spelers worden die een impact kan maken in de top van de Premier League.  "Als we nu één speler in de eredivisie moeten aanwijzen om het in het buitenland aan te haken is hij het. En Geertruida. "

 

Lees ook