Bizarre suggestie opvolger Slot: 'Dat zou voor Feyenoord een goede zaak zijn'

Bizarre suggestie opvolger Slot: 'Dat zou voor Feyenoord een goede zaak zijn'

79 reacties 79
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Feyenoord moet op zoek naar een trainer die de erfenis van Arne Slot kan dragen. Het grote 'name dropping' is inmiddels begonnen met de wildste namen, waaronder Alex Pastoor, Rogier Meijer, Joseph Oosting, Robin van Persie en Marino Pusic. Volgens het Spaanse Marca staat Dick Schreuder op pole position. 

Ook in de NOS Voetbalpodcast van de NPO wordt ook de opvolging van Slot aangehaald. "Wat je natuurlijk veel hoort is, Dick Schreuder. Maar dat is ook een optie als Maarten Martens niet bij AZ door gaat wat niemand nog weet. Maar dat is ook zeker een man met een visie. Dat hebben we gezien bij PEC, weliswaar een ander niveau. Ik weet niet of hij genoeg kennis heeft om gelijk Feyenoord aan de gang te krijgen."

Vasthouden of door selecteren?

Volgens commentator Jeroen Grueter zou een voormalig assistent van Arne Slot een goede optie kunnen zijn: "Ik vind Pusic wel een hele interessante optie hoor. Die kent de club natuurlijk van binnenuit. Hij heeft nu even op eigen benen kunnen staan bij Shaktar. Heeft dat zeker niet onbehoorlijk gedaan in moeilijke omstandigheden. Maar of hij nu alweer bereid is om terug te keren naar de Eredivisie weet ik helemaal niet. Heeft natuurlijk met Twente wel ervaring als hoofdtrainer en is gepromoveerd onder moeilijke omstandigheden."

Jeroen Grueter denkt dat Feyenoord niet te veel naar een tweede Arne Slot moet gaan zoeken: "Misschien moet je juist wel een doorstart maken, het over een wat andere boeg gaan gooien." Volgens Arno Vermeulen is de vijver waarin Feyenoord vist voor een trainer klein: "Volgens mij is er toch uitgelekt dat ze per se een Nederlandse trainer willen?" Waarna het stil valt aan tafel. "Ik ben benieuwd naar het netwerk van Te Kloese zelf", begint Roelfs over de kwestie. "Misschien gaat hij wel in Amerika kijken, daar lopen ook echt wel goede trainers rond. Ik weet dat hij daar contacten heeft."

Erik ten Hag naar Feyenoord ?

De heren gaan vervolgens in op de carrière van een andere trainer in de Premier League. Ze denken dat het niet zomaar een gegeven is dat Erik ten Hag een stap omlaag wil doen naar Ajax. "Erik ten Hag naar Feyenoord", oppert Jeroen Grueter daarom. "Dat zou voor Feyenoord een goede zaak zijn", meent Vermeulen. "Dat zou ik eerder doen dan Ajax, als ik hem was" zo meent Elshoff. Volgens de heren kan een ervaren trainer die heeft bewezen een team te kunnen bouwen de beste optie zijn voor Feyenoord. 

Lees ook