Roelfs sprak met Hiddink: 'Die was heel lovend over hem'

Roelfs sprak met Hiddink: 'Die was heel lovend over hem'

4 reacties 4
Bron: NPO
Foto: Pro Shots

Robin van Persie gaat aan de bak in Friesland bij sc Heerenveen. De topscorer aller tijden van het Nederlands Elftal heeft volgens meerdere bronnen een contract voor twee jaar liggen in het kantoor van Ferry de Haan. Bij de NOS Voetbalpodcast van de NPO wordt de overstap besproken.

Jeroen Grueter en Jan Roelfs denken dat het hoofdtrainerschap van Van Persie een succes kan worden. Grueter noemt Van Persie: "Het grootste trainerstalent van Nederland." Met name de manier van voetballen van de elftallen van Van Persie en de manier waarop hij spelers ontwikkelt kunnen bij Grueter op lovende woorden rekenen. 

Van de commentatoren is Jeroen Elshoff nog het meest sceptisch. Elshoff vraagt zich af waar alle positieve geluiden vandaan komen. Jan Roelfs wil daar wel op in gaan en sprak onlangs met Guus Hiddink, daarbij kwam ook Robin van Persie ter sprake. "Die is ook eens bij hem geweest en heeft advies bij hem ingewonnen, die was heel lovend over hem, dus daar baseer ik mijn mening op." Elshoff vraagt of Roelfs daar iets meer over kan vertellen, waarop laatstgenoemde zegt: "Dat gaat over hoe hij voor een groep staat en zijn teambesprekingen doet, dat soort zaken. Natuurlijk kunnen meer trainers dat, dus uiteindelijk moet hij zich gaan bewijzen bij Heerenveen."

Grueter stipt ook aan dat Van Persie de professionalisering van 1908 en Varkenoord van dichtbij meemaakte. Die ervaring zal volgens de commentator bijdragen aan het besef van de mate van professionalisering. Elshoff ziet wel een groot verschil met bijvoorbeeld Marco van Basten: "Je hebt Van Persie niet het gevoel, zoals anderen dat wel hadden, dat hij leunt op zijn reputatie. Dat gevoel heb je bij hem niet."

Lees ook