'Kuyt ziet overstap Slot wel zitten'

Als Arne Slot definitief naar Liverpool FC gaat, dan is Slot niet de enige Feyenoorder met connecties met Rotterdaam en Liverpool. Ook oud-vedette Dirk Kuyt heeft een contract bij beide clubs gehad en niet zomaar een contract. Zowel bij Liverpool als Feyenoord heeft Kuyt een onuitwisbare indruk achtergelaten. In een interview voor The Athletic geeft Kuyt zijn oordeel over de transfer van Slot.

Kuyt en Slot hebben regelmatig contact gehad en de Katwijker snapt wel dat Slot de overstap gaat maken. ‘Vanuit mijn perspectief, als hij (Slot, red.) dan moet vertrekken, dan ben ik blij dat het naar Liverpool is.’ Kuyt kent de kwaliteiten van Slot, maar ziet bovenal een heel fijn mens.

Kuyt denkt ook dat Slot bestand is tegen alles wat bij Liverpool op zijn pad gaat komen: ‘Je kan Feyenoord niet vergelijken met Liverpool, maar Arne is gewend aan het omgaan met druk en hoge verwachtingen.’ De oud-aanvaller ziet dat Slot altijd rustig blijft en de controle houdt en denkt dat hij ook aan de Engelse pers goed kan uitleggen wat zijn manier van denken is. Daarnaast is het Engels van Slot goed, omdat Engels nu ook al de voertaal bij Feyenoord is.

Over de overstap hebben de beide trainers elkaar nog niet gesproken, maar Kuyt ziet het wel zitten: ‘Als alles akkoord is, heeft Liverpool een hele goede keuze gemaakt.’ Kuyt is enthousiast: Wat mij aanspreekt aan Arne, is zijn vermogen om spelers te laten geloven in waar hij in gelooft. Ik heb met sommigen van hen gepraat toen ik daar was en ze spraken allemaal heel lovend over hem.’

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten