'Liverpool-iconen waarschuwen Slot'

'Liverpool-iconen waarschuwen Slot'

28 reacties 28
Bron: Telegraaf.nl
Foto: VK Sportphoto

Als Arne Slot naar Liverpool FC gaat, dan krijgt hij nu al goedbedoelde adviezen. Liverpool-icoon Graeme Souness is duidelijk welke valkuilen er voor Slot zouden liggen. Marcel van der Kraan schreef erover voor De Telegraaf nadat hij de column van de oud-speler las.

Souness won drie keer de Europa Cup 1 en werd vijf keer kampioen met Liverpool en hij is duidelijk: ‘We hoeven maar te kijken naar hoe het Erik ten Hag is vergaan, een stukje verderop in Manchester, om te leren in welke valkuilen je kan belanden als je vertrouwt op spelers die in de Eredivisie zo goed leken.’ Souness hoop dat Slot niet alleen spelers uit de eredivisie aantrekt, de oud-speler ziet een risico en beschrijft dat in zijn column in de Daily Mail: ‘Mijn allergrootste zorg bij Arne Slot is niet zijn relatieve gebrek aan ervaring in de top, maar het feit dat hij afkomstig is uit de Nederlandse competitie.’

Mislukkingen

Het Schotse icoon zag veel spelers die niet klaar waren voor de Premier League en noemt het meest schrijnende voorbeeld: ‘Ten Hag was zo vervuld van zijn Ajax-vleugelspeler Antony dat hij bijna 100 miljoen voor hem betaalde en hij is één grote teleurstelling.’ Daarna somt hij nog een ander rijtje op met namen zoals Donny van de Beek, Lisandro Martinez, Memphis Depay, Davy Klaassen en Hakim Ziyech. Souness ziet spelers die in Nederland groot waren, maar in de Engelse competitie niks hebben kunnen klaarmaken.

Ook Jamie Carragher, oud-speler van Liverpool, heeft wat twijfels bij het opnieuw binnenhalen van een Nederlandse trainer bij een Engelse topclub. De oud-verdediger zou Slot niet als oplossing zien voor Liverpool, maar gelukkig zijn er ook nog tegengeluiden in Engeland die zeggen dat Slot veel weg heeft van Klopp en daarom kans van slagen heeft.

Liverpool heeft versterkingen nodig en namen van Lutsharel Geertruida en David Hancko lijken logisch, maar of zij daadwerkelijk mee zullen gaan én ook nog van waarde kunnen zijn, dat blijft de vraag. Souness schrijft Slot niet af en hoopt dat de sympathieke trainer het waar gaat maken.

Lees ook

 

Lees ook