Krabbendam: 'Eén van de twee keepers, Geertruida, Wieffer en Gimenez'

Feyenoord heeft na het winnen van de beker in drie jaar tijd twee prijzen gewonnen onder Arne Slot. Dat succes heeft ook een keerzijde, er wordt namelijk hard getrokken aan de spelers van Feyenoord.

De goede spelers blijven doorgaans maximaal twee jaar waardoor er op hoog niveau steeds doorgeselecteerd moet worden. Het belooft daarom wederom een hete transferzomer te worden in Rotterdam, niet in de laatste plaats omdat Te Kloese heeft aangegeven dat het transferbudget wordt opgeschroefd: Tijdens het voetbalpraatprogramma Veronica Offside gaat Martijn Krabbendam in op hoe heet die zomer gaat worden met een voorspelling van de vertrekkende spelers: "Eén van de twee keepers, Geertruida, Wieffer en Gimenez, denk ik."

Vertrek Bijlow?

Wilred Genee vraagt zich hardop af of Bijlow zou kunnen vertrekken bij Feyenoord. Martijn Krabbendam gaat daar op in: Waarom niet? Daar was vorig jaar ook interesse voor en Wellenreuther heeft gezegd dat hij eerste keeper wil worden en heeft niet gezegd dat dat per se bij een andere club is."

Een anderere zekere vertrekker lijkt Lutsharel Geertruida te zijn. De verdediger heeft nog slechts één jaar contract en volgens zijn zaakwaarnemer zijn er geen gesprekken om dit te verlengen. Krabbendam denkt dat de afgeketste transfer een rol speelt: "Geertruida zat vorig jaar bijna bij Leipzig dus je kan er van uit gaan dat hij dit jaar wel gaat." Daarnaast lijkt ook het vertrek van Mats Wieffer onvermijdelijk: "Wieffer daar kwam Atletico afgelopen winter al voor en ik verwacht wel dat zij terug komen."

Gimenez

Voor de spitspositie kocht Feyenoord Ayase Ueda die dit seizoen de concurrentiestrijd aan moest gaan met Santiago Gimenez. De Japanner zou de opvolger van Gimenez moeten zijn in de Kuip, maar komt nog niet helemaal uit de verf. Ook Wim Kieft vond dat Ueda de grote kans in de bekerfinale had moeten maken. Over de transfer van Gimenez zegt Krabbendam: "Gimenez die moet gewoon weg, want ze hebben Ueda al voor negen miljoen als vervanger. Hij(Gimenez) zal alleen niet zoveel opleveren als ze alleen naar het laatste half jaar kijken, als ze over het hele jaar kijken misschien iets meer." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten