'Hij krijgt dan in minivorm te maken met de wetten die ook gelden bij Feyenoord'

Robin van Persie kan wel eens bezig zijn aan zijn laatste maanden bij Feyenoord. De trainer van Feyenoord Onder 18 zou in de belangstelling staan van sc Heerenveen, en Mikos Gouka meldde maandag in FC Rijnmond van Rijnmond dat er nog een club uit de Eredivisie interesse heeft in de diensten van de oud-aanvaller.

Martijn Krabbendam laat op de website van Voetbal International zijn licht schijnen over de situatie van Van Persie. Intern zou er bij Feyenoord veel respect zijn voor de toewijding van Van Persie in de rol als jeugdtrainer. De journalist weet dat veel supporters bij Feyenoord Van Persie een ideale opvolger vinden van Arne Slot, die al bezig is aan zijn derde seizoen in Rotterdam. Of Slot ook volgend seizoen hoofdtrainer is in Rotterdam is de vraag, aangezien hij al drie jaar op rij goed presteert en zondag opnieuw een prijs in de wacht kan slepen.

Het trainen van Feyenoord 1 is anders dan een jeugdelftal trainen, weet Krabbendam. 'Van Persie weet veel van topvoetbal, maar dat is iets anders dan dat hij beschikt over didactische, empathische en managementkwaliteiten', zegt Krabbendam tegen Voetbal International.

Het betekent volgens Krabbendam niet dat Van Persie nooit geen trainer van Feyenoord zal worden. De journalist noemt de stap naar sc Heerenveen een logische om zo ervaring op te doen, wat weer nodig is om een nog betere trainer te worden. 'Hij krijgt dan in minivorm te maken met de wetten die ook gelden bij Feyenoord.' Mocht Van Persie inderdaad de overstap maken naar sc Heerenveen en daar laten zien een goede trainer te zijn, dan kan de stap naar het hoofdtrainerschap van Feyenoord groter worden.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten