'Eén echt twijfelgeval voor de bekerfinale'

'Eén echt twijfelgeval voor de bekerfinale'

52 reacties 52
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord heeft in aanloop naar de bekerfinale een zo goed als fitte selectie. Uiteraard zal Quilindschy Hartman er bijvoorbeeld niet bij zijn, maar er is voldoende te kiezen voor Arne Slot. Toch is volgens het Algemeen Dagblad één echt twijfelgeval voor de finale, Santiago Gimenez.

De spits worstelt al maanden met zijn vorm, maar wordt door Arne Slot steevast opgesteld. De kans dat Gimenez wordt geslachtofferd voor de finale lijkt niet heel groot, al wordt de kritiek op de 22-jarige spits niet minder. Van Hanegem pleitte weken lang voor een kans voor Ayase Ueda, maar vindt het voor de finale niet logisch om weer te wisselen. 

Maar de kritiek neemt toe. Harry van der Laan snapt niets van het alsmaar aanhoudende vertrouwen in de Mexicaan. Kenneth Perez kijkt met argwaan naar het schouwspel. "Echt shocking om te zien, Feyenoord speelt met tien man", zei de Deen. Ook oud-Feyenoorder Karim El Ahmadi ziet Gimenez worstelen. "Het opvallende is dat Feyenoord gewoon goed draait, maar Gimenez is de minste speler." Ook Wim Kieft is verbaasd, maar vooral omdat het echt helemaal weg lijkt bij de Mexicaan.

Marktwaarde

Het dagblad kan wel raden waarom er zoveel vertrouwen blijft in de spits. De Mexicaan vertegenwoordigd een van de hoogste martkwaardes van de huidige selectie en dat wil Feyenoord waarschijnlijk verzilveren komende zomer. Als de spits voor een groot bedrag vertrekt lijken de Rotterdammers de selectie gericht te kunnen verstreken. 

 

Lees ook