Rivaal op de pijnbank: 'Dan is dit een normale uitslag'

Rivaal op de pijnbank: 'Dan is dit een normale uitslag'

Bron: Ziggo Sport
Foto: Pro Shots

Feyenoord won dit weekend met overweldigende overmacht van Ajax. Bij het voetbalpraatprogramma Rondo op Ziggo Sport gaan de heren op de zender van hoofdsponsor van de Amsterdammers in op de wedstrijd die geschiedenisboeken in zal gaan als de grootste nederlaag in de Eredivisie voor Ajax ooit.

Genieten van Feyenoord

Marco van Basten heeft die wedstrijd gezien en trok een opvallende conclusie: "Ik heb genoten van Feyenoord. Als je ziet hoe makkelijk ze van achteruit opbouwen en druk zetten om tot kansen te komen. Dat was voorbeeldig." Willem van Hanegem, de oer-Feyenoorder zag dat het tegen Ajax goed was, maar zet daarmee direct een kritische noot bij dit seizoen: "Ik vind ze qua druk geven dit seizoen niet zo goed. Dat was één van de weinige keren dit seizoen dat ze zo speelden zo als het eerste seizoen, toen werden ze ook geen kampioen maar was het ook vaak geweldig om te zien."

Van Basten beaamt dat er een verschil in speelstijl zit, ook vanwege de veranderde status van Feyenoord en prijst onder andere Hancko en Geertruida: "Ze proberen altijd van achteruit te voetballen. Je ziet dat er rust is aan de bal dan is er beweging en komen er vanzelf afspeelmogelijkheden." Rafael van der Vaart zag dat Ajax ongekend machteloos was en bleef verzanden in een slechte tactiek: "Als je van achteruit blijft voetballen omdat je de lange bal niet kan spelen, ja dan is dit een normale uitslag."

Grappig ventje Minteh

Grote man tijdens deze wedstrijd was Yankuba Minteh, de Gambiaan scoorde twee goals en gaf een assist op Paixão. De rappe buitenspeler kan Van Hanegem wel bekoren, 'De Kromme' geeft aan dat hij altijd op het puntje van zijn stoel gaat zitten als Minteh aan de bal komt: "Dat is een grappige speler, dat jonge ventje." Van Basten ziet vooral een ruwe diamant maar zeker één met potentie: "Hij heeft nog niet echt een fluwelen techniek, daardoor af en toe nog wat slordig. Maar hij is ook nog eens heel snel, dat is een wapen."

Lees ook