Paixão: 'Ze werden helemaal gek'

Igor Paixão was zondagmiddag in De Kuip belangrijk voor Feyenoord. De Rotterdammers schreven historie door Ajax met maar liefst 6-0 te verslaan. De Braziliaanse aanvaller was goed voor twee treffers en had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning.

De vader van Paixão en ook vier vrienden uit Brazilië zaten zondagmiddag in De Kuip. 'Ze werden helemaal gek', zegt Paixão in gesprek met Voetbal International. De wedstrijd tegen Ajax zorgde niet voor extra gevoelens bij de aanvaller. Hij benoemt dat Feyenoord altijd dominant wil zijn in eigen stadion, tegen welke club het dan ook is.

Feyenoord zat er bovenop en speelde met veel energie. 'Na iedere goal zag je angst in de ogen van de spelers van Ajax en dat snap ik wel', zegt Paixão. Dat Ajax de rivaal is voor Feyenoord zorgt bij de aanvaller niet voor extra emoties. Hij zag dat de uitslag mogelijk nog groter had kunnen zijn dan de 6-0 dat het nu werd.

Paixão leek het even lastig te hebben, maar lijkt de laatste weken weer beter in vorm te komen. 'Wanneer je in een mindere periode zit, kan je maar één ding doen: in stilte keihard werken.' Dat heeft de Braziliaan gedaan. Paixão is blij dat hij door zijn mindere periode heen is en dat hij weer kan werken aan zijn ambitie. Hij wil zijn steentje bijdragen als speler met goals en assists. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten