'Het lijkt me voor die jongen goed als hij nog een jaartje in De Kuip blijft'

'Het lijkt me voor die jongen goed als hij nog een jaartje in De Kuip blijft'

3 reacties 3
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Roy Makaay zag dat Feyenoord zondag een bijzondere prestatie op de mat legde. De Rotterdammers wisten Ajax in de eigen Kuip met maar liefst 6-0 te verslaan. De oud-Feyenoorder weet dat deze uitslag de hele wereld over gaat.

Makaay vond dat Feyenoord nog wel meer dan zes doelpunten kon maken. Voor de oud-aanvaller is Yankuba Minteh zijn speler van het weekend. Minteh scoorde twee keer, waarvan Makaay die tweede van grote schoonheid vond. Minteh staat onder contract bij Newcastle United FC, maar wordt dit seizoen gehuurd door Feyenoord. 'Het lijkt me voor die jongen goed als hij nog een jaartje in De Kuip blijft', zegt Makaay in gesprek met ESPN. De oud-Feyenoorder vraagt zich af of Minteh er volgend seizoen direct zou kunnen staan in de Premier League, terwijl hij bij Feyenoord zo goed als zeker is in Champions League voetbal. 'Voor zijn ontwikkeling is het beter denk ik.'

Santiago Gimenez speelde gisteren opnieuw een wat tegenvallende wedstrijd. Ondanks dat Feyenoord zes keer wist te scoren, scoorde de Mexicaan niet. 'Het zit in zijn koppie, dat zie je', aldus Makaay. Volgens hem doet hij dingen die hij voor de winterstop niet deed. 'Hij probeert nu ineens tegenstanders uit te dribbelen enzo.' Makaay heeft wel een advies voor Gimenez. De oud-international raadt de aanvaller van Feyenoord aan om alles simpel te houden en rustig te blijven. Omdat hij een goede ploeg om hem heen heeft komen de kansen vanzelf, denkt Makaay. 

Lees ook