Vijf spelers schitteren in elftal van de week van De Telegraaf

Feyenoord stuurde Ajax gisteren met de staart tussen de benen huiswaarts. De 6-0 oorwassing zorgt er mede voor dat vijf spelers van de Rotterdammers opgenomen zijn in het elftal van de week van De Telegraaf, dat meetelt voor het voetballer van het jaarklassement. Vandaag is het elftal samengesteld door Ben Wijnstekers.

Bart Nieuwkoop, Dávid Hancko, Quinten Timber, Yankuba Minteh en Igor Paixão zijn opgenomen in het elftal van de week. Wijnstekers is vol lof over Nieuwkoop, vooral de energie die hij in een wedstrijd legt, dan gaat niet altijd alles goed, maar het is wel altijd voor de volle 100%. Hancko wordt vooral omschreven als soeverein. "Hij is echt van een heel hoog, Europees niveau", aldus Wijnstekers.

Vleugelaanvallers

Timber scoorde gisteren tegen Ajax de 5-0 en was weer erg belangrijk in het afjagen, maar de meeste aandacht gaat uit naar de vleugelspelers. Minteh wordt door Wijnstekers omschreven: "Hij is zo onvoorspelbaar, een soort verrassingsact als hij de bal krijgt, en ongelooflijk doelgericht", daarmee is Minteh ook speler van de week. 

Aan de andere kant in het elftal staat Paixão. Hierover zegt Wijnstekers: "Hij is echt weer de Paixão zoals ze die vorig jaar in Rotterdam veel vaker gezien hebben dan dit seizoen, met twee goals in de Klassieker", doelt Wijnstekers op de openingstreffer en de 6-0 van de Braziliaan.  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten