Opgepompt Feyenoord blijft rustig: 'Wat ik eigenlijk heel knap vond'

Opgepompt Feyenoord blijft rustig: 'Wat ik eigenlijk heel knap vond'

6 reacties 6
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Feyenoord versloeg gisteren Ajax met speelsgemak. De Rotterdammers rolden hun aartsrivaal op met 6-0 en achteraf was er eigenlijk alleen chagrijn bij Santiago Gimenez die weer niet wist te scoren en zelfs niet tijdens een grote overwinning. Mikos Gouka blikt in de AD Voetbalpodcast van het Algemeen Dagblad terug op de wedstrijd.

Feyenoord ging vanaf minuut één volle bak met drukzetten. De Rotterdammers zaten de Ajacieden op de huid. “Daar was Bart nieuwkoop eigenlijk te verpersoonlijking van, niet de meest getalenteerde voetballen, maar wel altijd voorop gaan in de strijd”, aldus Gouka. Ook een speler als Yankuba Minteh, die waarschijnlijk niets heeft met de rivaliteit, gaat altijd voorop. “Minteh doet eigenlijk alles in de hoogste versnelling, als hij de bal heeft gaat het in de hoogste versnelling. Als hij de bal niet heeft, dan krijgt zijn tegenstander niet 6 niet 5 maar eigenlijk maar 1 seconde om te handelen”, aldus Gouka.

Het viel Gouka op dat Ajax vooral geen automatismen heeft, dat is volgens hem niet meer op het debacle Mislintat af te schuiven. “Bij Feyenoord weet je, dat alles duidelijk is. De driehoekjes, wat doe je als je linksbuiten bent of rechtsback. Alles is getraind, bij Ajax zie je dat nergens aan.”

Gouka wist eigenlijk na de wedstrijd tegen Volendam al dat Feyenoord goed voor de dag zou komen. “Vrijdag dacht ik al ze zijn tot op het bot gemotiveerd, ze zijn messcherp na de slechte wedstrijd tegen Volendam”, aldus Gouka die ook nog een compliment heeft voor hoe Arne Slot zijn speler prepareerde. “Wat ik eigenlijk heel knap vond we hebben natuurlijk wel vaker gezien dat er richting klassieker alles opgepompt werd. Dat de spelers bijna schuimbekkend het veld op kwamen en de supporters schuimbekkend op de tribune stonden. Nu blijven ze wel gewoon hun plan uitvoeren.”

Gimenez

Gimenez speelde weer vooral tegen zichzelf. Is Gimenez nou wel of niet goed genoeg voor de volgende stap? “Het is natuurlijk een mysterie ik vind het heel moeilijk om er over te oordelen, omdat ik Gimenez ook heel veel goede dingen heb zien doen”, begint Gouka. Gimenez was voor de winterstop fenomenaal en zelfs toen iedereen zei laat het maar in de Champions League zien. “Toen deed hij het tegen Lazio thuis, toen kreeg je wel het gevoel deze jongen die komt er wel. Voor deze jongen gaat er een grote club komen. Door alle Spaanstalige journalisten werd gevraagd of hij goed genoeg was voor Real Madrid of Atletico Madrid”, aldus Gouka.

Maar dan is er na de winterstop weinig meer van over. “Dan kun je door al dat reizen en vermoeidheid wel iets terugvallen op deze jonge leeftijd, maar hij valt nu zo ver terug dat  je als directeur van de grote club wel denkt als het in Nederland al niet lukt waarom zou het dan bij ons tegen grotere clubs wel lukken. Hij valt nu gewoon vrij diep.

Gimenez heeft volgens Gouka afspraken gemaakt met Feyenoord dat hij zal vertrekken aankomende zomer. Moet je Gimenez nu dan uit de basis halen? “In principe moet hij verkocht worden deze zomer dat is de afspraak die er ligt. Dus als je hem nu zeven wedstrijden om de bank zit dan keldert zijn prijs.”

Lees ook