UITGELICHT | Paixão schittert als nooit tevoren

UITGELICHT | Paixão schittert als nooit tevoren

5 reacties 5
Bron: Fotmob.com
Foto: Pro Shots

Feyenoord speelde gisteren misschien wel de beste wedstrijd va het seizoen. In de rubriek uitgelicht haalt FR-Fans.nl altijd één speler uit die laatst gespeelde wedstrijd die uitmuntend presteerde. Dit keer waren er keuzes te over. De keuze is gevallen op Igor Paixão, de Braziliaanse dribbelaar die meer en meer zijn oude vorm aan het hervinden is. 

Paixão scoorde twee keer tegen Ajax en was constant dreigend. Volgens de statistieken van fotmob.com scoorde hij een 9.2. Yankuba Minteh was met een 9.4 nog beter, maar we lichten Paixão zijn statistieken eruit. De aanvaller die uiteraard wordt afgerekend op zijn moyenne in assists en doelpunten scoorde gisteren twee keer, met een xG van 0,65 overpreformed hij aardig in deze wedstrijd. 

Aanvallend

Paixão was gisteren ontzettend belangrijk, niet alleen met zijn goals, maar ook met het afjagen. Met zijn medespelers hield hij Ajax constant onder druk. Maar aanvallend was het ook weer erg dreigend. Hij schoot drie keer en daarvan waren het er drie tussen de palen en twee daarvan werden gepromoveerd tot goal. Hij raakte geen enkele keer de bal kwijt ondanks veertig balcontacten, maar kan wel nog wat scherper worden met zijn voorzetten. Van de drie voorzetten kwam er één aan op bestemming. 

Verdedigend

Ook verdedigend heeft Slot Paixão veel bij kunnen brengen. Gisteren was het minder nodig, hij had twee verdedigende acties waarvan er één in een balverovering resulteerde. Hij ging in totaal zeven duels aan. Zes daarvan waren grondduels en daarvan won hij er drie. Het ene luchtduel dat hij aanging won hij niet. 

Overall

Paixão lijkt langzamerhand weer terug te keren op niveau van voor de winterstop en de tweede helft van vorig seizoen. De Braziliaan lijkt weer beter in zijn vel te zitten en dat resulteerde gisteren in twee doelpunten in de fantastische Klassieker.

Lees ook