Milambo: 'Mentaal was ik daar niet klaar voor'

Antoni Milambo maakt dit seizoen steeds meer minuten in het eerste van Feyenoord. Zelf geniet het talent van de Rotterdammers ook van zijn ontwikkeling en de wedstrijden. Rijnmond neemt een groot interview met hem af.

Voor Milambo is het spelen bij Feyenoord nog altijd een soort droom. De Rotterdammer speelde dit seizoen al in een aantal grote wedstrijden voor Feyenoord. 'Ik vind het fantastisch dat ik die duels heb mogen spelen. Tegen PSV in de basis, in een topper. Of na zo’n duel in de Champions League. Dat ik daarna op bed lag en het besef indaalde dat ik werkelijk gespeeld had', zegt de jonge middenvelder.

Op zijn tiende werd Milambo al gescout voor Feyenoord. De middenvelder speelt op dat moment bij DEHMusschen en mocht op stage bij de Rotterdamse club. Hij vertelt dat hij vervolgens veel omging met Jaden Slory en Mike Kleijn. 'Dat is nog steeds zo, wij spreken elkaar dagelijks', zegt Milambo.

De Rotterdammer werd in 2021 de jongste debutant ooit in een Feyenoord-shirt. Destijds was de aanvallende middenvelder 16 jaar en 131 dagen oud. Vervolgens kreeg Milambo te maken met een aantal tegenslagen. Zo moest de 18-jarige Feyenoorder terug naar de beloften, om meer minuten te maken. Zelf geeft hij aan dat die periode moeilijk was. 'Mentaal was ik daar niet klaar voor', zegt Milambo over die tijd. Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten