Mossou: 'Het kan Atlético Madrid zijn, het kan ook Sporting Gijón zijn'

Mossou: 'Het kan Atlético Madrid zijn, het kan ook Sporting Gijón zijn'

7 reacties 7
Bron: Ad.nl
Foto: Pro Shots

Sjoerd Mossou en Hidde van Warmerdam bespreken in Panenka deze keer Santiago Gimenez. De aanvaller is bezig aan zijn tweede seizoen, maar scoort de laatste maanden minder dan aan het begin van dit seizoen.

Mossou denkt dat het nummer wat de supporters voor hem zingen mede zorgt voor zijn populariteit in Rotterdam. 'Dat is een van de redenen, daar ben ik van overtuigd, dat hij zo populair is', aldus Mossou in Panenka van het Algemeen Dagblad.

De journalist van het Algemeen Dagblad denkt terug aan de wedstrijd eerder dit seizoen tegen Ajax, toen Gimenez drie doelpunten wist te scoren. 'Toen vond ik hem zo ongelofelijk goed. Toen dacht ik, dit is echt een topspits. Gek is dat, dat je dan een paar maanden verder bent, en dat je dan denkt, is dit de nieuwe Jørgensen, of is het inderdaad een topsits. Het kan echt bij hem, voor je gevoel twee kanten op. Het kan Atlético Madrid zijn, het kan ook Sporting Gijón zijn.' Mossou vindt Gimenez wel een ontzettend goede jongen.

Op de vraag hoe het kan dat de aanvaller de afgelopen maanden in een vormdip lijkt te zitten antwoord Mossou het volgende. 'Sommige mensen die zeggen, het begon in dat dinosaurus pak', doelt de journalist op de Instagram video die online kwam met Gimenez en zijn vriendin in een dinosaurus pak. 'Er zijn ook een aantal mensen die zeggen, nee, het begon bij de première van zijn film. Een enorm gala alsof het een Hollywood premiere was. Daarvan kon je ook zeggen, hmm, misschien was het een beetje too much. Het kan ook zo zijn dat hij even niet zo lekker in zijn vel zit.'

Mossou heeft er vertrouwen in dat het weer goed komt met Gimenez. 'Het zou eigenlijk het beste voor hem zijn als hij nog een jaar, onder de hoede van de grote goeroe Arne Slot, langzaam groeit tot een potentiële topsits en dan voor vijftig miljoen door de voordeur naar buiten.'

Lees ook
Lees ook