Feyenoord wacht mogelijk meer miljoenen in Champions League

Feyenoord kan zomaar eens tientallen miljoenen gaan verdienen aan het Europese avontuur volgend seizoen. Feyenoord staat momenteel stevig op de tweede plaats en als dat zo blijft, stevent Feyenoord af op een avontuur in de Champions League en dat kan komend seizoen nog mooier uitpakken, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het Algemeen Dagblad merkte namelijk op dat de doorgaans betrouwbare Scotland's Coefficient op X een berekening had gemaakt op de premies die erkomend seizoen in het miljardenbal te verdienen zijn. De vaste premies, die nu zo'n 15,6 miljoen bedragen, zouden verhoogd worden naar zo'n 18,6 miljoen euro. De variabele premies zijn afhankelijk van de clubranking van de desbetreffende club over de afgelopen vijf en tien jaar. Ook wat er in ons land betaald wordt om de Champions League uit te mogen zenden speelt een rol in deze premie.

Dat zou voor Feyenoord goed nieuws zijn. Dat zou met de huidige situatie namelijk betekenen dat Feyenoord met deze premie nog zo'n 20 miljoen euro mag bijschrijven. Dit zou nog kunnen oplopen als de kosten in Portugal voor deze tv-rechten lager uitkomen dan in Nederland. Dit zou bij elkaar opgeteld een kleine 40 miljoen zijn.

Ook in de groepsfase valt er meer te verdienen. Komend seizoen bestaat de groepsfase namelijk uit acht wedstrijden, wat weer twee extra gelegenheden geeft om geld binnen te slepen. Bij een overwinning zou je namelijk zo'n twee miljoen euro verdienen en een gelijkspel zou zo'n zeven ton waard zijn. Tot slot is ook de eindklassering op de ranglijst in het nieuwe groepsfasesysteem van belang. De nummer een kan rekenen op bijna tien miljoen euro, waarbij je bij elke plek omlaag een ton of drie inlevert.

Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten