Been: 'Ik vind hem minimaal gelijkwaardig'

Been: 'Ik vind hem minimaal gelijkwaardig'

11 reacties 11
Bron: ESPN
Foto: Pro Shots

Oud-Feyenoorder Mario Been denkt dat bondscoach Ronald Koeman na deze oefeninterlands nog altijd geen duidelijke eerste keeper kan kiezen. Volgens Been maakt de geblesseerde Justin Bijlow nog steeds deel uit van het drietal topkandidaten voor deze belangrijke rol, zo zegt hij bij Voetbalpraat van ESPN.

De voormalig trainer van Feyenoord vindt dat Bijlow zeker niet afgeschreven mag worden als potentiele eerste keeper voor het Nederlands Elftal. Het EK zit eraan te komen en bondscoach Ronald Koeman heeft nog geen keuze kunnen maken, ziet ook Been: 'Bijlow is niet fit, maar behoort nog wel degelijk tot deze keeperskwestie, dan hebben we het over Flekken, Verbruggen en ik vind dat Bijlow daar nog steeds wel bij hoort, alleen ik weet niet hoe fit hij is en of hij dalijk nog voldoende wedstrijden gaat keepen bij Feyenoord om nog een indruk te maken op Koeman.' Vind jij Bijlow, wat je nu van Verbruggen en Flekken hebt gezien, echt daar nog ver boven?' vraagt Vink zich af. 'Ver niet, maar ik vind hem minimaal gelijkwaardig en daarom is het heel belangrijk, hoe komt hij terug uit deze blessure? Maar anders zou ik opteren voor Bijlow ja', antwoordt Been. Anco Jansen is het niet met Been eens. Volgens de voormalig voetballer moet de keeper van het Nederlands Elftal elke week spelen, waarmee ook Bart Verbruggen niet de ideale nummer een lijkt.

Bijlow raakte begin februari geblesseerd aan zijn kuit en staat nog steeds aan de kant, terwijl collega Timon Wellenreuther het doel verdedigt. Bijlow maakte zijn debuut in het Nederlands Elftal op 1 september 2021, toen Nederland gelijk speelde tegen Noorwegen. Inmiddels mag de geboren Rotterdammer zichzelf achtvoudig international noemen.

Lees ook