Krabbendam: 'Als hij mee wil, moet hij nu eigenlijk gaan spelen'

13 reacties 13
Bron: Vi.nl

Het Nederlands Elftal heeft de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland achter de rug. Op vrijdag 22 maart werden de Schotten met 4-0 verslagen. De wedstrijd die gisteren tegen de Duitsers gespeeld werd ging met 2-1 verloren, Martijn Krabbendam reageerde na afloop bij de camera van Voebal International.

Oranje-watcher Martijn Krabbendam was posititef na de wedstrijd tegen Duitsland. Hij vond dat, ondanks de nederlaag, het Nederlands Elftal goed mee kon tegen de Duitsers en dat het vooral goed had verdedigd. Nederland werd wel 'bij vlagen helemaal weggespeeld,' maar wist de tweede helft wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Duitsland maakte volgens Krabbendam nog een 'curieuze goal,' refererend naar de 2-1, die milimeters over de lijn bleek te zijn, maar was wel de terechte winnaar volgens Krabbendam.

Keeperskwestie

Keeper Bart Verbruggen wist zich met een aantal geweldige reddingen in de kijker te spelen van bondscoach Ronald Koeman. Tijdens de wedstrijd tegen de Schotten mocht Mark Flekken nog onder de lat staan, waar voor de geblesseerde Justin Bijlow uiteraard geen plek was deze oefeninterlands. Het Europees Kampioenschap begint al over een aantal maanden en dus zal de doelman van Feyenoord aan de bak moeten om nog een plek in de 23-koppige selectie te veroveren, ziet ook Krabbendam: 'Voor Bijlow is het belangrijk, als hij mee wil, moet hij nu eigenlijk gaan spelen bij Feyenoord. Het is bijna april, dus dan heeft hij nog een week of vijf om zich te laten zien en dan moet je maar hopen dat de bondscoach het lang en goed genoeg vindt om hem te vragen. Kijk, normaal gesproken met 23 gaan er drie keepers mee. Zijn het er 26, kan je een keepertje extra nog meenemen, dus voor Bijlow dan te hopen, als die fit is, dat het inderdaad 26 spelers wordt.'

Debutant

Feyenoorder Quinten Timber mocht van Ronald Koeman zijn debuut maken in het Nederlands Elftal. Hij werd in minuut 66 in het veld gebracht voor Tijjani Reijnders van AC Milan. 'Leuk voor hem dat hij zich international mag noemen, dat hij mocht invallen', vindt Krabbendam. Timber zelf gaf aan al een bepaald gevoel te hebben, ondanks dat hij van tevoren nog niet wist dat hij tegen Duitsland in actie zou komen. Timber had 'hoop en geloof' dat hij minuten mocht maken, dat gebeurde en 'daar ben ik super blij mee' vulde de Feyenoorder aan. Timber is trots op zijn debuut, toch blijft de nederlaag overheersen.