Slot oneens met kritiek: 'Dan hebben er wel meer slecht gespeeld'

Feyenoord werd in het laatste seizoen onder Dick Advocaat vijfde en wist door middel van play-offs Europees voetbal te halen. Daarna begon het tijdperk Arne Slot. Met een derde en eerste plek in de competitie, een finaleplaats in de Conference League en de KNVB beker geen onverdienstelijke periode. Slot was aangeschoven bij Rondo op Ziggo Sport om te praten over het Nederlands elftal en Feyenoord.

Tijdens de interlandbreak zijn vele Feyenoordspelers uitgevlogen waardoor het er erg rustig aan toe ging op 1908. Arne Slot zelf was een paar dagen op Ibiza te vinden. "Een bijkomend voordeel als je de staf vrijaf geeft dat je zelf ook een paar dagen vrij hebt." De voormalig middenvelder wordt gevraagd wanneer hij besefte dat hij trainer wilde worden: "Al heel jong. Toen ik speelde bij Sparta ging ik naar Zwolle op het tweede niveau en toen heb ik in mijn contract op laten nemen dat ik minimaal twee jaar assistent kon worden. Dat was toen nog verplicht om aan de opleiding tot hoofdcoach te starten, toen was ik 29."

Wieffer kreeg in de media veel kritiek te verduren, zijn oefenmeester Arne Slot was het niet eens met die storm van negatieve reacties. "Op basis van wat ik gezien heb kon ik me daar niet in vinden. Alhoewel hij vlak voor die gewisseld werd wel een bal verliest waar de tegenstander een enorme kans uit krijgt. Maar ik had ook wel gehoord en gelezen dat hij slecht gespeeld zou hebben. Als de meetlat alleen die ene bal is die hij verliest, dan heb je slecht gespeeld. Maar hij heeft ook voldoende goede ballen gespeeld en veroverd. Maar ja als de meetlat is: één fout is slecht spelen, dan hebben er wel meer slecht gespeeld."

Ruud Gullit sluit zich daar bij aan hij snapte ook de onevenredig negatieve reacties op Wieffer niet helemaal niet in verhouding met de lofzang voor Reijnders: "Ik vond het ook niet zo slecht van Wieffer en Reijnders was ook niet zo goed als iedereen zegt, alleen omdat hij scoort was hij zogenaamd fantastisch. Maar het liep gewoon niet. De verdediging is goed, maar voorin, ze hebben niet het gevoel met elkaar wat ze moeten doen." Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten