Sneijder maakt zich hard voor Feyenoorder: 'Voor mij is hij vaste basisspeler bij Oranje'

Sneijder maakt zich hard voor Feyenoorder: 'Voor mij is hij vaste basisspeler bij Oranje'

9 reacties 9
Foto: Pro Shots

Het Nederlands Elftal speelt twee oefenduels in aanloop naar het EK Voetbal deze zomer. De selectie van Oranje kende één debutant die volgens Wesley Sneijder bij Veronica Offside zondag zijn visitekaartje af gaf: "Ik vond Quinten Timber echt weer de beste van het veld. Timber die speelt elke week ja, die is zich toch in de basis bij Oranje aan het spelen of niet?"

Van der Meijde is het niet eens en denkt dat Joey Veerman basisspeler moet zijn maar Sneijder is onverbiddelijk: "Nee ik vind hem beter dan Veerman. Dat is een goede voetballer, maar niet meer dan dat." Wim Kieft bekeek de hele persconferentie met bondscoach Ronald Koeman en zag iets opmerkelijks: "Koeman zei ook dat hij middenvelder beoordeelt zoals Schouten en Veerman tegen Borussia Dortmund, die wedstrijden en dat lijkt me veelzeggend."

Timber basisspeler bij Oranje?

Martijn Krabbendam was ook aangeschoven bij de heren en verwacht niet dat Sneijder gelijk krijgt: "Ik denk niet dat hij in de basis komt bij Oranje. Dat hij erbij zit is wel knap. Maar zoals tegen Lazio uit daar lijdt hij op een cruciaal moment balverlies waar het eigenlijk niet mag en dat heeft ie wel vaker. Het is een goede speler, maar ik denk geen basisspeler." Van deze uitspraak valt Sneijder bijna van zijn stoel en begint met opsommen van de kwaliteiten van Timber: "Hij verovert alle ballen, hij is overal bij hè zowel aanvallend als verdedigend. Wat zijn tekortkoming vorig seizoen nog was, dit seizoen geeft hij ook die steekballen. Hij kan fantastisch schieten op doel dus ik zeg voor mij is hij vaste basisspeler bij Oranje met Frenkie en Reijnders."

Uittocht in Rotterdam?

Wilfred Genee vraagt aan Martijn Krabbendam of de clubwatcher verwacht dat Quinten Timber blijft in Rotterdam deze zomer: "Ik mag wel hopen dat hij blijft want er gaan er al genoeg weg. Hancko, Wieffer, Gimenez en Hartman zullen wel weg gaan zeker als daarvan jongens een goed EK spelen." Wim Kieft wil nog zijn complimenten uitspreken over de breedte van de selectie van Arne Slot: "Ze kunnen het toch wel goed opvangen binnen de selectie na het uitvallen van Stengs, Trauner en Bijlow. Beelen die doet het daar toch uitstekend en nu komt Zerrouki ook weer aan spelen toe."

Lees ook