DE TEGENSTANDER | sc Heerenveen wil 'nei Europa'

Feyenoord reist dit weekend af naar het noorden voor de confrontatie met sc Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion, voor een duel met drie punten als inzet. Onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler(hij vervangt Jochem Kamphuis) zal deze wedstrijd, die om 14:30 begint, opnieuw een test zijn voor beide ploegen.

Historie tegen sc Heerenveen

In de historie van confrontaties tussen Feyenoord en Heerenveen kent Feyenoord de overhand. Met een totaal van 78 duels heeft Feyenoord 41 keer gewonnen, terwijl Heerenveen 18 overwinningen boekte. Van de 42 uitwedstrijden won Feyenoord er 19, terwijl acht maal een remise op het scorebord stond. Eerder dit seizoen werd Heerenveen in De Kuip met maar liefst 6-1 verslagen, een wedstrijd die door Kees van Wonderen, de huidige coach van Heerenveen, als een significant dieptepunt werd beschouwd.

De trainerscarrousel bij Heerenveen neemt een interessante wending; Kees van Wonderen zal na dit seizoen plaatsmaken, mogelijk voor Maurice Steijn, die de ambitie heeft om Heerenveen 'nei Europa' te leiden. Deze beslissing kwam voordat Van Wonderen officieel werd ingelicht, en de keuze voor Steijn - waarbij Ruud van Nistelrooij oorspronkelijk de eerste keus was - heeft voor de nodige beroering gezorgd.

Uitdagingen bij Heerenveen

Heerenveen kampt met defensieve problemen, waarbij de ploeg behoort tot de vijf teams met de meeste tegendoelpunten in de Eredivisie. Momenteel op de tiende plaats met uitzicht op de play-offs voor Europees voetbal, zal Heerenveen gebrand zijn op revanche tegen Feyenoord. De focus ligt op Osame Sahraoui, wiens dribbels en technische vaardigheden een lichtpunt zijn in het spel van Heerenveen. De relatie tussen Feyenoord en Heerenveen wordt versterkt door spelers als Patrik Walemark en Sven van Beek, die een verleden bij Feyenoord hebben. Hun huidige rollen bij Heerenveen voegen een extra laag toe aan de dynamiek van deze ontmoeting.

Op de bank zit in ieder geval WK Keeper Andries Noppert, de man die debet was aan een deel van de onnodige tegendoelpunten. Hij is voorbij gestreefd door Mickey van der Hart. Luuk Brouwers gaat de wedstrijd niet halen, hij kampt met een hamstringblessure. Brouwers is na gelegenheidspits Pelle van Amersfoort(11 doelpunten) de clubtopscorer met zes goals. Ion Nicolaescu keert terug in de wedstrijdselectie, de Moldaviër was geblesseerd en kan volgens de trainer van sc Heerenveen hooguit 15 minuten meedoen.

Vermoedelijke opstelling sc Heerenveen

Van der Hart, Braude, Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson, Tahiri; Wålemark, Van Amersfoort, Sahraoui.

  Reageren

Lees ook

Meer nieuwsberichten