Lingr: 'Ik hou echt van deze club en ik geniet hier'

Lingr: 'Ik hou echt van deze club en ik geniet hier'

11 reacties 11
Bron: YouTube
Foto: Pro Shots

In de nieuwe aflevering van #IntoTheWeekend, die terug te zien is op het officiële Youtube-kanaal van Feyenoord, deze week aandacht voor de Tsjechische middenvelder van Feyenoord, Ondřej Lingr, of Lingy, zoals hij binnen de spelersgroep van Feyenoord wordt genoemd.

Op de vraag van Mascha Lange of de middenvelder liever Lingy of Lingr wordt genoemd, antwoordt hij stellig dat het "Lingy" mag zijn. "Het is mijn bijnaam en ik ben eraan gewend geraakt", begint Lingr zijn verhaal. 

Op de achterkant van zijn Feyenoord-shirt moet echter zijn achternaam bedrukt staan. De 25-jarige Tsjech heeft een hechte band met zijn familie en noemt dat als de hoofdreden waarom zijn achternaam belangrijk is voor hem. "Het is een groot deel van mij", doelt Ligr op zijn familie. "En ik ben blij dat ik zo'n familie heb."

Het is niet toevallig dat Ondřej een professionele voetballer is geworden. Zijn familie is voetbalgek, zijn ouders speelden allebei in hun jeugd voetbal en zijn 11-jarig broertje schijnt een groot talent te zijn. "Ik ben een soort idool voor hem. Hij ziet mij graag voetballen en ik zie hem graag opgroeien. Hopelijk wordt hij een betere speler dan ik", aldus Lingr.

Voetballen voor Feyenoord was een groot droom voor de middenvelder van Feyenoord. "Toen ik met Slavia Praag speelde tegen Feyenoord en de sfeer hier voelde, was ik meteen verkocht." Het was voor hem dan ook direct een doelstelling voor ogen, voetballen in Rotterdam, bij Feyenoord: "En die droom kwam uit."

Bij Feyenoord geniet de middenvelder iedere dag, van elk moment. Hij is de club en iedereen eromheen dankbaar voor de kans die hij heeft gekregen. "Ze hebben met echt geholpen." Ook is Lingr ervan overtuigd dat hij een goede band heeft gecreëerd met Het Legioen. Daarbij refereert de Tsjech naar de manier waarop de supporters van Feyenoord tekeer gingen na zijn doelpunt tegen FC Groningen, in de halve finale van de TOTO KNVB Beker. "Ja, het was echt gek. Maar ik hou echt van deze club en ik geniet hier."

Lees meer over
Lees ook